Home » Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Marijana Skender » Veni, vidi, vici…

Veni, vidi, vici…

…Je omiljena izreka slikovnog dizajnera Denisa Hlapčića koja ga možda i najbolje opisuje. Nakon spleta nesretnih životnih okolnosti ovaj svestrani dizajner otkrio je talent za slikanje. Tada neočekivano, slike koje prije svega obilježava kombinacija neobičnih tehnika i boja, vrlo brzo su postale tražene u zemlji i inozemstvu. To je Denisu omogućilo da počne živjeti od svog rada, a do danas svoje interese proširio je i na druge grane umjetnosti te marketing i organizaciju happeninga.

Kada i kako je započeo vaš interes za slikovni dizajn?

Sve je započelo prije nekoliko godina kada sam nakon niza nezavidnih životnih okolnosti potpuno slučajno otkrio dar za slikanje. Ispočetka nisam očekivao da će se sve razvijati tako dobro. Međutim, nakon nekog vremena dobio sam vrlo pozitivne kritike prvo od okoline, a zatim i od struke. Radovi su postali traženi i sve što bih naslikao prodao bih u rekordnom roku. Sve skupa činilo je odličan vjetar u leđa za daljnji nastavak rada.

Što vaše radove izdvaja od radova ostalih umjetnika,odnosno što ih čini prepoznatljivim?

Moji radovi su u prvom redu odraz mene i mog pogleda na život pa su tako uglavnom svijetlog kolorita, puni života i prenose jasne pozitivne poruke. Također i moju neizostavnu „ludu“ vibru. Koristim vrlo neobične tehnike kao što su posebni sjajni i mat lakovi.

Za one koji nisu upoznati,bavite se i mnogim drugim granama umjetnosti između ostalog i modnim dizajnom?

Upravo tako. Želio sam se okušati i u modi te na taj način vlastitim idejama pružiti priliku da ožive i na ulici,a ne samo na zidu nečijeg stana. Konkretno,bavim se dizajnom T-shirta i nedavno sam dobio ponudu od jednog poznatog svjetskog modnog brenda koji je zainteresiran za otkup mojih kreacija. Nažalost, ponudu sam morao odbiti jer svi veliki modni brendovi nude sitan novac za dobre ideje. Osim slikovnim i modnim, bavim se i dizajnom interijera, organizacijom happeninga i nekretninama, a posebno mi je zadovoljstvo stajati za mixetom u ulozi DJ-a. To je moj omiljeni hobi.

Moglo bi se reći kako ste jako svestrani i zaposleni, stoga jedno logično pitanje. Kad sve stignete?

Često me pitaju upravo to. Ja se jako volim šaliti pa kažem da funkcioniram od 0-25h. Po prirodi sam „hiperaktivna“ osoba koja nikad nema mira i uvijek mora raditi nešto produktivno. S druge strane, dobra organizacija i uhodani životni ritam puno znače. Sve se da stići ako ste dobro organizirani.

Unatoč svim poslovnim obvezama,vaša baza je dalmatinska metropola?

Trenutačno živim u Splitu koji mi jako odgovara. Obožavam more i sunce, ali ima stvari vezanih za Split koje nisu baš sjajne. Primjerice,poslijednjih godina Split je doslovno preplavljen noćnim klubovima u kojima se pušta folk glazba. Volio bih barem malo to promijeniti i trenutno radim na tome u vidu organizacije happeninga koji bi publici ponudili i druge, mnogo zanimljivije sadržaje. Potrebno je pomicati granice,nažalost danas rijetki imaju hrabrosti za takvo što.

Svoje radove prodajete i u mnogim inozemnim zemljama?

Svoje radove slao sam u Austriju, Rusiju, Sloveniju, Italiju, Srbiju pa čak u Ameriku i Ujedinjene Arapske Emirate. Kada počnem nabrajati sve te zemlje pitaju me zbog čega se ne preselim u inozemstvo? Nikad se ne zna, možda jednom odem. Ako odem volio bih otići u San Francisco ili Miami. Upravo zbog energije kojom odišu ti gradovi. Naravno i zbog brojnih poslovnih mogućnosti. Proputovao sam mnogo zemalja jer volim upoznavati nove ljude i nove kulture. To je i jedan od načina kojima stječem iskustvo.

Postoje li poznate osobe s kojima surađujete?

Postoje. Ne samo domaće nego i svjetske. Ali ne volim izdvajati njihova imena jer na diskreciju s moje strane uvijek možete računati bilo da je riječ o poznatoj ili anonimnoj osobi. S mnogima sam surađivao na području dizajna interijera ili slikovnog dizajna.

Za kraj, na kojim projektima sada radite i u kojem smjeru planirate nastaviti?

Zasad se najviše bavim slikovnim dizajnom i dizajnom interijera, a planiram nastaviti sa svim dosadašnjim radom jer smatram i osjećam da je pravilno usmjeren i nadam se da će tako i ostati. Kreativan rad ono je što me ispunjava i mislim da su to ljudi prepoznali. Ipak, kada u nešto ulažeš samog sebe prije ili poslije budeš zapažen.

Denisove radove možete pogledati i na službenoj web te facebook stranici:

Web: www.artdennis.com

Facebook:www.facebook.com/denis.hlapcic

Interview by Marijana Skender

Posted by on Nov 27 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Marijana Skender. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA