Home » Interview, Kolumne, Media, Slide » Predstavljamo: Modni dvojac NIA

Predstavljamo: Modni dvojac NIA


Upoznajte modni dvojac Nia, koji čine modne dizajnerice Nives Čorić i Ana Kreso. Svoju savršenu kolekciju ženskih torbi i nakita predstavile su u skopu 29. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo.

Recite nam malo više o samoj kolekciji!

Hvala vam puno na pohvalama, da, bile smo na 29. Nivea BH Fashion Week Sarajevo na poziv organizatora, kojima se ovim putem puno zahvaljujemo, a dio svoje kolekcije predstavile smo i na Nivea BH Fashion Week Mostar. Ova kolekcija je jesensko zimska, u njoj prevladavaju i boje za ova godišnja doba, ali se nismo htjele zadržavati samo na tmurnim bojama te smo dodale malo veselih da sve malo oživimo, jer smo i mi same po prirodi vesele.

Opišite nam svoju kolekciju torbi, koji materijali i boje su korišteni?

U kolekciji torbi, boje su jesensko-zimske, prevladavaju nijanse smeđe, bež, crne, sive, ali smo kolekciju također osvježile s drugim nijansama boja poput roza, ljubičaste, bijele,  narančaste, crvene. Zapravo, možemo reći da smo sve boje koristile ali smo se trudile da sve na kraju izgleda jesenski i nadamo se da smo uspijele u tome. A što se tiče materijala, u ovoj kolekciji smo radile sa eko kožom i brušenom kožom.

Kada je u pitanju nakit, da li je on ručno rađen i koliko je vremena potrebno da se napravi jedna dobra ogrlica poput vaše?

Da, nakit je ručno rađen, a sve zavisi, nekada nam je potreban sat, nekad dva i više. Ovisi kako smo raspoložene i da li imamo ikakvu ideju. U glavi imamo nekada  ideju kako to treba izgledati i onda to pokušamo odmah realizirati, a nekad nemamo inspiracije pa izaberemo kamenčiće, perlice, cirkone, krenemo ih slagati i oduševimo se kako to izgleda na kraju.

Da li Nives i Ana imaju isti stil i identično gledaju na modu ili se ipak razlikujete?

Nas dvije dijelimo samo isti karakter a pogled na modu nam se dosta razlikuje, što nam pomaže u ovom poslu. Npr ova kolekcija je kombinacija naših zajedničkih ideja što znači jedna predloži oblik jedne torbe i boje ili ogrlicu i onda sjednemo i svaka unosi dio sebe u tu torbu, ili u nakit. Dakle, sve što nastane kao proizvod NIA, nije odlika samo jedne od nas nego kombinacija naših zajedničkih ideja.

Gdje se mogu nabaviti Vaše torbe i nakit?

Naše torbe i nakit, se trenutno mogu nabaviti preko društvene mreže Facebook. To je veoma praktično, jer su naše torbe i nakit otišle kupcima širom BiH, susjednih zemalja a čak i dalje. U budućnosti planiramo otvoriti svoj prodajni prostor.

Interview by Maja Kljajić

Posted by on Nov 19 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA