Home » Inspiracija, Media, Slide » Ples kao strast: Maja Kereš

Ples kao strast: Maja Kereš

Maja Kereš dolazi iz Rijeke. Počela je plesati još kao djevojčica, međutim nakon nekoliko godina je odustala od te izvanškolske aktivnosti. Ljubav prema plesu ponovno se vratila tek u srednjoj školi kad je sasvim slučajno odlučila ponovno zaplesati i tako postala članicom plesne grupe Flame u Rijeci. Od 2003. pa sve do 2011. redovito trenira i nastupa s Flame-om, osvaja mnogobrojna odličja na različitim europskim i svjetskim natjecanjima.

Kroz cijelo to vrijeme odlazi na radionice i upoznaje se s drugim plesnim stilovima, od kojih hip hop postaje njezina jača točka, što primjećuju i drugi oko nje, te već 2005. postaje i jedna od voditeljica u plesnoj grupi „Flame“. Njezine koreografije osvojile su brojne medalje na državnim i europskim plesnim natjecanjima (ESDU), a od 2008. godine voditeljica je u Ri Studio Centru Ivone Brnelić. Ples postaje njezina duboka strast i nešto čemu se želi posvetiti cijeli život. Iako završava fakultet, ples odabire kao svoj životni poziv.

Neke od značajnijih nagrada kojima se može pohvaliti su prvo mjesto solo hip hop 2010. na Croatian Open ESDU, drugo mjesto na World Dance Masters u Poreču iste godine te prvo mjesto na 29° Trofeo Internazionale di Danza u Lignanu, Italija. Javljaju joj se mnoge prilike pa postaje plesačica na Severininoj turneji „Zdravo, Marijo“ 2009./2010. i njezina pratnja na mnogobrojnim nastupima, dio hrvatskog projekta „Topstars“ 2010. te jedna od plesača koji su sudjelovali u otvaranju Sveazijskih igara na pijesku 2010. u Omanu. Uz to, može ju se vidjeti i u nekoliko hrvatskih glazbenih spotova (Marko Tolja, Severina, Let 3).

Redovito se obrazuje i usavršava svoje znanje i plesno umijeće na brojnim radionicama, konvencijama i plesnim kampovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

8 mjeseci provodi u New Yorku gdje se kao polaznik internacionalnog programa u Broadway Dance Centre-u iskazala kao izuzetan plesač te je, osim što je u programu nagrađena titulom Outstanding student, imala prilike nastupati u nekoliko glazbenih videa, televizijskih emisija, reklama, i naravno na pozornici.

Redovito drži plesne satove u Hrvatskoj i Njemačkoj, predavala je i u Londonu, ali to su tek neke od stepenica koje ju dijele od cilja. San joj je plesati na nekoj svjetskoj turneji, biti osvjetljena svjetlima pozornice, stvarati i inspirirati nove plesne generacije te cijeli život raditi ono što voli.

Posted by on Nov 8 . Filed under Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA