Home » Inspiracija, Media, Slide » Izložbe: RAck me baby

Izložbe: RAck me baby

U subotu 20.10.2012. vrata nam je otvorio fensi uređen frizerski salon “OZ”, koji je udomio izložbu nove linije dizajnerskog nakita “RAck me baby” sa potpisom RA designa.

Hrvatski brand RA design, iza kojeg stoji talentirana dizajnerica Romina Anžek, profesionalno djeluje od 2003. godine. Romina, po struci grafički dizajner i aromaterapeut, sama za sebe će reći da je vrlo svestrana i da je njezin rad sinteza cjelokupnog istraživanja u raznim granama kroz niz godina.

 

Kolekcija “RAck me baby” predstavlja elegantnu ženu čijim srcem vlada vječno buntovništvo koje ju čini uvijek drugačijom i inovativnom, a opet savršeno balansiranom u društvu. Odabir crne gume i metalnih elemenata priča nam priču razbijanja granica i vraćanja onome koji uistinu jesmo. Snagu koju ova linija nosi te kvalitetan dizajn, prepoznali su i muškarci. To je onaj muškarac koji ne robuje tome da su nakit i npr. suknje isključivo za žene, već onaj muškarac koji je svjestan svoje muževnosti i oslobođen potrebe dokazivanja kroz konvencionalan modni izražaj.

 

Rad Ra designa usmjeren je na traženje uvijek novih materijala i tehnika oblikovanih na jedinstven način. Tako su u ponudi unikatni komadi nakita od kojih svaki priča svoju posebnu priču, kao i neobavezni “understatement” komadi kojima ćete dopuniti svoj styling.

Rominu, koja ne vjeruje u modne trendove već zagovara pronalaženje svog osobnog stila, također karakterizira spajanje naoko ne spojivih stilova, materijala, oblika i boja što čini na vrlo profinjen i inteligentan način.

 

Njena vječna inspiracija je žena. Žena u svim njenim oblicima, trensformacijama, interakcijama i pojavnostima. Proučavajući ženstvenost kaže kako je shvatila da ujedno proučava i muževnost, kao vječno ispreplitanje yin i yang. Pa tako, kako smo već naveli, od nedavno kreira nakit i za muškarce, koji će prezentirati 15.11.2012. na večeri ljepote “Zagreb in style” u Lobby baru, zajedno sa novom kolekcijom muške odjeće.

Rominin nakit tijekom godina se mogao vidjeti na samostalnim prezentacijama i izložbama te na revijama Ivice Klarića, s kojim je uspješno surađivala. Od ove godine pokreće i projekt za promidžbu hrvatskog dizajna i umjetnosti, te organizira razne dobrotvorne radionice u vrtićima i domovima za starije i nemoćne.

 Nakit RA designa za sada možete pronaći u Zagrebu u frizerskom salonu “OZ”, Streljačka 1. i konceptualnom dučanu “Iggy”, Varšavska 10.; u Splitu “Arterija”, Dominisova 9; Pula “BR fashion”, Smareglijeva 7, te na facebook poslovnoj stranici: ra design.

Piše: Iva Tuđa, novinar i stilist

Fotografija: Tihomir Borčić

Posted by on Oct 27 . Filed under Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA