Home » Fashion report, Inspiracija, Media, Slide » Kampanja FI: Fashion Polarities

Kampanja FI: Fashion Polarities


Predstavljamo kampanju dvanaeste sezone Portanova Fashion Incubatora, koja će se održati 3. studenoga 2012.g. u osječkom trgovačkom centru Portanova pod tematskim nazivom „FASHION POLARITIES“ (eng. polarity = potpuna suprotnost).

FASHION POLARITIES prikazuje fascinantnu sposobnost mode da u sebi ujedini čitav niz suprotnosti. Moda je istovremeno i umjetnost i industrija, izraz naše osobnosti i trivijalna animacija, trenutni hit i vječna ljepota, stvarnost i iluzija. FASHION POLARITIES jedinstvenim scenografskim i fotografskim rješenjem također ujedinjava inače suprotstavljeni par, prirodu i tehnologiju. Spajajući živo i organsko (ljudsko tijelo i bilje) s mrtvim i statičnim elementima (kablovi) utjelovila se misao o modi kao paradoksalnom fenomenu. Baš kao i naš karakter, ona nastaje i mijenja se u stalnoj borbi i mirenju. FASHION POLARITIES se zanima upravo za taj, nikad dovršeni proces postajanja, za frustracije i inspiracije koje na nov, a opet nekako poznat način duboko određuju modu i moderno.

Kampanju potpisuju renomirani hrvatski modni stručnjaci, modni fotograf s pariškom adresom Šime Eškinja, jedna od vodećih make-up artistica Ana Rajić, u ulozi producenta debitirao je Nikola Beban, a zaštitno lice je Dina Vinceković, koja se nakon 12 godina uspješne karijere u inozemstvu za vrijeme koje ju je fotografirao i slavni Alexandar McQueen osobno, vratila u Hrvatsku.

Autor videa je Dino Senčar za studio „Ratio“, a vizualni identitet kampanje osmislio je nagrađivani dizajner Krešimir Miloloža, koji je kao dio dizajn studija MINT surađivao i na prošlom Portanova Fashion Incubatoru.

Dina Vinceković, bivša plesačica iz Varaždina, manekenstvom se počela baviti u 19. godini u Londonu kada ju je agentica Sarah Leon iz najuspješnije Londonske modne agencije Select zaustavila na cesti i predložila suradnju. Pod umjetničkim imenom DELFIE i uz podršku matične agencije Dina je obilazeći castinge najboljih modnih fotografa, dizajnera, modnih kuća i brandova uspostavila kontakte presudne za karijeru supermodela.

Snimala je za Dazed & Confused, Marie Claire, Elle, Glamour, Cosmopolitan, V magazine, W magazine, Pop, Numero, japanski i njemački Vogue, Harpers Bazar (naslovna stranica), Tank magazine,  Qeen, Jana (naslovna stranica) i drugi. Neki od svjetski poznatih modnih fotografa s kojima je snimala bili su Corinne Day, Mario Testino, Rank, Phil Poynter, Ellen Von Unwerth, Ralph Mecke.

Posted by on Oct 16 . Filed under Fashion report, Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA