Home » Interview, Kolumne, Media, Slide » Jedinstven nakit koji je osvojio svijet – De Lena

Jedinstven nakit koji je osvojio svijet – De Lena

Nakit De Lena smo već predstavili na našim stranicama no ovaj put autoricu nam je u goste dovela blogerica Marina Đarmati, te u ugodnom razgovoru  doznala više o nakitu i autoričinom radu.

Ovog puta sam za intervju ugostila dizajnericu Milenu Ulić iz Omiša koja je stvorila novu dimenziju  nakita i time osvojila svijet. Čipka više nije sastavni dio odjevnih komada ili obuće kao što više nije ni nakit rezerviran samo za  uobičajene dijelove tijela. Možda su neki alergični na bižuteriju, zlato, srebro ili jednostavno žele biti posebni i drugačiji od ostalih… Tu dolazi De Lena nakit gdje će i najobičnija odjevna kombinacija zablistati u punom sjaju, a ukrašeni dio tijela će zasigurno plijeniti pozornost kako nježnijeg, tako i jačeg spola. Radi se o čipkanom nakitu koji se ne može kupiti u slobodnoj prodaji, već se aplicira isključivo u ekskluzivnim salonima ljepote upravo zato što tamo dolaze žene kako bi se opustile, odmorile i uljepšale. On se lijepi direktno na kožu čak i na ona mjesta gdje nije moguće postaviti ostali klasični nakit i upravo ga to čini jedinstvenim u svijetu. U nastavku vas očekuje još puno zanimljivih detalja.

Prvo Vas želim pitati – da li ima neko posebno značenje ime brenda De Lena ili je nastao slučajno?

Ime benda De Lena za mene ima posebno značenje, međutim voljela bih da za širu javnost to ipak ostane tajna.

Vaš nakit se može aplicirati isključivo u ekskluzivnim salonima ljepote posebnim ljepilom. Možete li mi detaljnije reći o kojim je salonima riječ i u kojim se gradovima mogu pronaći?

Da, samo ekskluzivni saloni ljepote. U Hrvatskoj u svim većim gradovima. Na području BiH  moj nakit se može pronaći u dva salona u Zenici, jednom u Sarajevu i Mostaru. Ne bi bilo korektno navoditi imena salona, svi zainteresirani mogu se javiti putem naše službene facebook stranice pa ćemo ih rado uputiti na konkretne salone.

 

Koliko će se on uopće zadržati na koži, kako ga možemo što duže očuvati i na kraju, da li ga smije skidati samo stručno osoblje?

Nakit može izdržati dva do tri tuširanja, međutim bolje ga je ne močiti, već skinuti s kože, u tom slučaju se može koristiti od pet do sedam puta. Nije potrebno da ga skida stručno osoblje, naprosto ga sami skinete, sačuvate i kada ga ponovno želite aplicirati odete profesionalcu koji vam je to i ranije aplicirao.

Dočarajte mi jedan svoj dan u radionici čipkastog nakita.

U mojoj radionici ne postoje standardni radni dani, radno vrijeme kao ni količina nakita koja bi se trebala napraviti u jednom danu, zapravo izrada čipkanog nakita je stalno prisutna u svim segmentima mog života i rada.
Nerijetko se dogodi da za ručkom dobijem ideju za neki novi dizajn.  Ostavim ručak i krenem u skiciranje, jednako tako se zna dogoditi da izrađujem postojeću kolekciju za narudžbu i dobijem ideju za nešto potpuno novo i krenem u realizaciju, a “radni zadatak” odložim.

Za novu kolekciju bili ste inspirirani mediteranskom ženom. Što Vas je kod nje toliko privuklo?

Mediteranska žena je temperamentna i snažna, ali u isto vrijeme nježna i ženstvena, žena s kojom se ja mogu najlakše poistovjetiti. Svaka kolekcija je posebna na svoj način, svaku volim, ali ova mi je možda najdraža upravo zbog uske veze sa mnom osobno.

Dosad je Vaš nakit otputovao  u New York, SAD, čak je bio prisutan na Charlotte Fashion Weeku. Na što ste ipak najviše ponosni i kome dugujete ovakve uspješne rezultate?

Ponosna sam na sve ove gore navedene činjenice i čitajući sad Vaše pitanje sve mi to izgleda pomalo nevjerojatno.
Mnogo je ljudi koji su me podržavali od samog početka, kojima trebam zahvaliti, međutim svi ovi uspjesi su se dogodili nakon nastupa na Europe future fashionu, te posebno zahvaljujem cijelom timu koji stoji iza tog projekta. U prvom redu Ireni Bosnić koja mi je stalna podrška i pomoć, direktoru EFF-a Alenu Kekiću i Marijani Skender.
Željela bih izdvojiti još jednu zahvalu čovjeku bez kojeg put mog nakita ne bi bio moguć ni u NY ni u Charlotte, direktoru Turističke zajednice Splitsko-Dalmatinske županije gospodinu Jošku Stelli.

Kakvu poruku želite poslati ženama svojim neobičnim nakitom?

Posebnu pažnju posvećujem detaljima, kako bih svakoj ženi koja nosi moj nakit omogućila da se osjeća jedinstveno. To je ujedno i poruka koju svojim dizajnom želim prenijeti svim ženama. Svaka od vas je jedinstvena.

Možda mnogi ne znaju, ali osim što ste dizajnerica, po struci ste još i frizerka. Kako usklađujete ta dva zanimanja i usput mi onda otkrijte svoje beauty rituale?

Obzirom da su oba moja zanimanja usko vezana uz ljepotu žene, s lakoćom usklađujem jedno i drugo jer su mi u oba slučaja pokretači žene i njihove potrebe. Moram priznati da nažalost sve manje vremena imam za frizerstvo, naprosto je dizajn nakita nešto što me u potpunosti ispunjava i u čemu istinski uživam.
Moji beauty rituali ne razlikuju se bitno od beauty rituala bilo koje prosječne žene, možda jedino veću pažnju posvećujem zdravlju kože i kose od estetskog izgleda, dok većina žena radi suprotno. Masaža je definitivno moj najdraži dio brige o tijelu.

Vjerujem da će mnoge čitateljice zanimati koje su to hit frizure ove jeseni?

Ove jeseni na velika nam se vrata vraćaju crvene, bakrene nijanse kose u drugačijem obliku nego što smo ih do sada viđali na našim mamama i bakama i to me jako veseli. Ja sam inače zagovaratelj toplih nijansi kose.

I za kraj me još samo zanima: da je De Lena pjesma, koja bi bila i zašto?

Moram priznati da mi je na ovo pitanje bilo najteže odgovoriti, nisam nikada razmišljala o pjesmi koja ima poruku kakvu bih ja svojim dizajnom htjela poslati.
Najprikladnija mi se čini pjesma Borisa Novkovića “Za sve one divne žene” i to sljedeći dio teksta:

“I kažem hvala
Što ste bile tu
I na vrhu i na dnu
Hvala vam
Hvala
Što ste ljubavlju
Tkale dugu beskraju
Dan po dan
Zlatnu nit života mog.”

Što bi u De Leninom slučaju značilo: hvala vam na beskrajnoj inspiraciji, nadahnuću koje mi pružate iz dana u dan. Hvala svim ženama.

facebook profil: De Lena

Interview by Marina Đarmati, myinspiringeveryday.wordpress.com

Posted by on Oct 14 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Jedinstven nakit koji je osvojio svijet – De Lena”

  1. […] ne samo na mom blogu, već i na modnom lifestyle portalu Whatta Fashion(link) i Marla Design(link) koje vodi karlovačka modna dizajnerica Nives Stepinac Grgurić, a ona je ujedno i prva osoba koja […]

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA