Home » Dizajn, Inspiracija, Media, Slide » We like… Art by Jelena Lazić

We like… Art by Jelena Lazić

Slikarica Jelena Lazić, rođena je 10.04.1985. god. u Beogradu, gdje je i diplomirala  na odsjeku Primenjeno slikarstvo na  Fakultetu primenjenih umetnosti, kao Stipendista za talente Vlade Srbije.
Živi i stvara u Beogradu, a povremeno potraži inspiraciju i na svojim čestim putovanjima.

Od ove godine ima Status Samostalnog umjetnika, a član je i umjetničkog udruženja ULUPUDS.

Od studentskih dana fascinirana je velikim formatima, a svoje ideje pretvara u slike koje se mjere kvadratnim metrima. Sada je autor mnogih murala u rodnom gradu a i šire.

Kada to nisu murali, onda su velika platna, jer je često problem prilagoditi razmišljanja i inspiracije malim formatima. Slike uglavnom nastaju kao kombinirana tehnika raznih materijala, kao što su uljane boje, akrilici, nitro sprejevi itd.

Omiljena tematika na slikama joj je oduvijek bila figuracija. Još od mlađih dana i pripremnih škola prije fakulteta, gdje su uvijek bili prisutni modeli koji poziraju, otkrila je da je veći izazov naslikati ili nacrtati ljudsku figuru, nego mrtvu prirodu ili pejzaž.

Posljednjih nekoliko godina najčešće su motivi u njenim radovima ženske figure, kao i različita simbolika uglavnom vezana za izazove koji se pripisuju ljepšem spolu. Za razliku od muških slikara koji drugim očima promatraju žene na slikama, pogledom punim ideala i obožavanja, Jelena najčešć vidi vlastite projekcije, nekad manje ili više diskretne.

Kontakt s autoricom možete ostvariti preko e mail adrese laz.jelena@yahoo.com. ili preko facebook profila. Web stranica autorice  je u pripremi.

Posted by on Oct 13 . Filed under Dizajn, Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA