Home » Inspiracija, Media, Slide » Modna kuća Mona otvara Tjedan mode!

Modna kuća Mona otvara Tjedan mode!

 

Dolaskom zlatne jeseni na pragu smo još jednog, najvećeg modnog događaja u glavnom gradu BiH – 29. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. I ovog puta, svoja vrata će nam otvoriti Dom oružanih snaga i omogućiti još jedan zlatni uspjeh.

Radi se o 29. tradicionalnom projektu «NIVEA BH FASHION WEEK» jesen/zima 2012/2013, koji ove sezone okuplja više od 100 BH dizajnera i modnih kuća iz Hrvatske, Srbije, Italije, Španjolske, Austrije, Njemačke, Slovenije, i dr. zemalja, a koji će se široj publici revijalno predstaviti nakon Mostara u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli. I ovog puta, 29-ti po redu NIVEA BH FASHION WEEK je sinonim za vrhunsku modu, modne kuće i dizajnere iz cijele regije, tako da će i ove godine svojim modnim poslasticama oduševiti sve ljubitelje mode.

8. listopada  u Domu oružanih snaga BiH sa početkom u 20:00 h započinje modna čarolija, i modni sladokusci moći će uživati u najboljem što nudi modna kuća „Mona“ za sezonu jesen-zima 2012/2013 godine, kojima je pripala čast za svečano otvaranje 29. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

Kolekciju modne kuće „Mona“ su savršeno dizajnirali: Ana Leković, Kristina Gajić i Marina Korać i podijeljena je na tri dijela : EverGreen – zeleno je uijvek u trendu! Ova sezona je nezamisliva bez zelene, koja se odlično kombinira sa teget, camel i dezenima poput karoa i riblje kosti. Zato kolekcija EverGreen street style podiže na nivo visoke mode i čini ga dostupnim svim generacijama, ne gubeći pritom onu notu romantizma i elegancije koju modna kuća “Mona” njeguje.

Purple rain – slavi romantična osjećanja, ljubav na purpurnoj kiši, trenutak koji prolazi i ne prolazi, scenski je formiran, s jedne strane modelima od štofa, tvida, kože i krzna, i s druge strane modelima od fluidnih materijala poput voala, organdija i najfinijih muslina.

Coco-da! Vječna Coco Chanel! I ove sezone kažemo “da” profinjenoj ženstvenosti i skupoj jednostavnosti, koja je u ovoj kolekciji još više naglašena ekskluzivnom pozamanterijom i detaljima od kože.

Na početku godine, kao zaštitno lice kampanje izabrana je Ljiljana Smiljanić pa tako i ovoga puta njeno lice krasi naslovnicu 29. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Za neprikosnoven izgled manekena zaslužena je profesionalna ekipa frizersko-kozmetičkog salona „Touch“ koji se nalazi u Alta shopping centru.

Od 8. do 11. listopada, Sarajevo će zasjati modnim sjajem, i zadugo poslije toga ostaviti sjajne utiske.

Posted by on Oct 8 . Filed under Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA