Home » Inspiracija, Media, Slide » Dani’el osvaja, glazbom, osobnošću, stilom…opet!!!

Dani’el osvaja, glazbom, osobnošću, stilom…opet!!!

Koliko puta u životu imate priliku naletjeti na sjajne glazbenike, prave talente i sjajne osobe? Koliko puta imate priliku svaki dan družiti se s njima i njihovom neopisivo jakom energijom?  Mi svaki dan, zahvaljujući poznanstvu s između ostalih sjajnih glazbenika i osoba, s Danielom Majcenom, koji je  svojom osobnošću i talentom oduševio čak i našu općepoznatu ciničarku, dragu  suradnicu, Duricu: www.whattafashion.com

Nakon interviewa za whattafashion.com prije godinu dana, upitali smo Dani’ela što je novoga u njegovom radu. Evo puno novosti, koje rado dijelimo s vama, našim čitateljima!

“Svašta se izdešavalo proteklih mjeseci u mojem radu. Počeo sam raditi sa novim producentima koji su moje stvari stavili na drugi level. Aranžmani su više komercijalni, ali gdje sam se ja i dalje zadržao u elektro, synth popu. Jedan od njih je DJ Osenkar, američki veteran dance scene. Gostovao sam na nekim pjesmama od DJ PHNTM-a koji je poznatiji u underground sceni i ako se ne varam, singl pod nazivom “Mark my words” izlazi uskoro.

Što se tiče uspjeha pjesama, prvi engleski singl Safe se našao u extended verziji na prestižnoj kompilaciji Electropop vol. 7 , njemačkog izdavača Conzoom records-a i tako ušao u top 15 na electro pop ljestvici u Njemačkoj.

Drugi singl koji je više uspio u underground sceni, prikazan je u Conservatoire des Arts et Techniques de la Mode u Parizu kao jedan od boljih video spota koji ujedinjuju modu, glazbu i umjetnost. Znao sam da će taj video spot biti manje popularan zbog svoje bizarnosti, međutim morao sam ispucati svoju kreativnost što je eto, imalo nekog rezultata.

Od izdavanja albuma sam odustao iz razloga što u inozemstvu nije popularno više izdavati albume, već EP singlove, pa sam sada u pregovorima sa par inozemnih izdavača.

Treći singl Music za koji aranžman i produkciju potpisuje već spomenuti DJ Osenkar –  nedavno smo napravili i video spot. Premijera je bila sinoć u showroomu Sonus arta gdje je publika imala priliku prvi put vidjeti spot u režiji Marka Grubišiča, modnog fotografa i u produkciji mlade ekipe Dita Entertainment. Dvojac Ogi Antunac i Zoran Mrvoš, trenutno najhvaljenija hrvatska dizajnerska suradnja, su zaslužni za odjeću, dok šminku potpisuje naš renomirani make up artist Saša Joković. U ostatku showrooma, na 15-ak ekrana, posjetitelji su mogli pogledati sve ostale video spotove, galeriju slika “Iza scene – Music” te poslušati pjesme na najnovijim Bowers & Wilkins P3 slušalicama. Izveo sam uživo i nekoliko pjesama i napravili smo nešto što rijetko tko organizira i radi, a to je LIVE nastup s high-end HIFI uređajima. Prema reakciji publike, mogu reći da je premijera spota i sam nastup bio i više nego uspješan. Izvrsna energija, friendly publika i odličan sound uz podršku curka iz grupe Meritas i Žanamari Lalić.

Singl će izaći sredinom ovog mjeseca kao i spot dok ne dobim sve potrebne odgovore od izdavača.

Skučenost hrvatske scene ne sprečava ovog autora na putu prema uspjehu, tako da se okrenuo suradnji s inozemnim glazbenicima, s kojima ostvaruje profesionalan odnos i drago mu je da je počeo pjevati sad već isključivo na engleskom jeziku.

Dani’el dobiva  samo kritike pohvale iz inozemstva o svojoj  posebnoj boji glasa pa do kritika na same pjesme i izrazitu melodioznost.

Jedna od dražih kritika mi je od Franka Steina, glazbenog kritičara koji kaže: “Pjevačev glas, mek kao putar, ide i iznad toga u svojoj dopadljivosti. Apropos pjevanja: neobično za žanr, Daniel pokazuje da nepogrešivi glasovi poprilično mogu oplemeniti i osvježiti žanr.” I takve kritike su meni samo “push” i vjetar u leđa za dalje.”

Mi ga nismo pitali jer poštujemo njegovu osobnost i izbor ali druge zanima pa za njih  doznajemo…” Eto to još nigdje nisam spomenuo, no zanimljivo jer su me neki ljudi već pitali zašto Dani’el a ne Danijel ili kako je bilo u početku Danijel Majcen!? Dakle Dani’el je originalno hebrejsko ime za Danijel, Daniel, inačica, što znači Dani- suditi, a EL – Bog, ili ti prijevod Bog je moj sudac. “

Onaj koji samo Boga priznaje za suca ne može nego biti od istog voljen i podržavan. Stoga Dani’elu želimo puno uspjeha i izvrsnih  albuma, koje nestrpljivo očekujemo!


soundcloud.com/danijelmajcen/music-teaser

Posted by on Oct 7 . Filed under Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA