Home » Inspiracija » Odabrani finalisti 12-e sezone Fashion Incubatora!

Odabrani finalisti 12-e sezone Fashion Incubatora!


Odabrani su finalisti 12.- te sezone prvog i najvećeg modnog natjecanja za mlade dizajnere – Fashion Incubatora. Jedini domaći modni događaj koji još neafirmiranim dizajnerima pruža vrhunske produkcijske uvjete uz potpuno besplatan nastup održat će se 3. studenoga pod službenim nazivom Portanova Fashion Incubator u osječkom trgovačkom centru Portanova.

Stručni žiri koji čine modni dizajneri Lidija Pihler Yuniku i Teo Perić te glavna urednica portala Moda.hr Lucija Biondić među više od 30 radova pristiglih na javni natječaj jednoglasno je odabrao pet kolekcija čije su autorice kreativnošću i marljivim radom dobile priliku javno predstaviti svoje kolekcije na Portanova Fashion Incubatoru.

 Prema poslanim radovima žiri je kao najuspješnije odabrao Katarinu Mamić iz Zagreba, Splićanku Tinu Spahija, Tatjanu Pantoš iz Pule te čak dvije Riječanke, Anitu Anić i Valineu Vinger. Slučaj je htio da su sve natjecateljice ove sezone studentice ili završene diplomantice modnoga dizajna na Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

 Podsjećamo kako pobjednika najvećeg hrvatskog natjecanja mladih dizajnera uz medijsku promociju očekuje i novčana nagrada u iznosu 10 000 kuna te nastup na Cro-a-porteru.

Tatjana Pantoš iz Pule ove je godine diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Ima 25 godina i modu više voli u stvaralačkom nego u konzumerističkom pogledu. Ovo joj je prva kolekcija, kao i pojavljivanje na neko modno natjecanje. Na Portanova Fashion Incubatoru predstavit će kolekciju inspiriranu ženskim tijelom. Za isticanje siluete koristila je sjajnu umjetnu kožu čiju ženstvenost pojačava mekoća krzna, a linije tijela su dodatno naglašene crnim trakama raznih oblika.

 

26-godišnja Zagrepčanka Katarina Mamić apsolventica je modnog dizajna koja je zanimanje za modu i šivanje pokazivala još od malih nogu. Sudjelovala je na nekoliko grupnih izložaba, revija i natječaja a na dva je i pobijedila. Ove je godine na samostalnoj modnoj reviji predstavila dvije ženske kolekcije. U Osijeku će se predstaviti kolekcijom „Spot the knot“, u kojoj je gotovo u potpunosti zanemarila konstrukciju i haljine stvarala direktno na krojačkoj lutki igranjem s raznim čvorovima. No, na svakom modelu ipak se pojavljuje jedan skrojeni dio te je cjelokupni dojam ravnoteža konstrukcije i dekonstrukcije, čiste i stroge plohe prema reljefnoj i razigranoj plohi.

Splićanka Tina Spahija (21) studira na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Bilježi nekoliko zapaženih nastupa na manjim natjecanjima za mlade dizajnere, a na jednome je i pobijedila. Kolekciju s kojom će se predstaviti na Portanova Fashion Incubatoru stvorila je spajajući geometrijsku formu s osnovnim bojama; crvena, zelena, žuta, plava. Bojama je dizajnerica istaknula „dobru“ i „lošu“ stranu svakog modela, što ju je dovelo do zaključka da cijela kolekcija ima karakter super junaka te ju je nazvala „Colored Warriors“.

 

22-godišnja studentica modnog dizajna iz Rijeke Valinea Vinger pojavljivala se na modnim natjecanjima za mlade dizajnere, uglavnom putem Tekstilno tehnološkog fakulteta. Uz to, u nekoliko je prigoda izlagala i autorske mini kolekcije. U Osijek dolazi s unisex kolekcijom kojom dominiraju bijeli kaputi, dok je ostatak odjeće crne boje. Inspiraciju je dizajnerica pronašla u likovnim elementima kojima razigrano tvori asimetrične forme u crno-bijelom kontrastu.

 

Nakon što je diplomirala modni dizajn Riječanka Andrea Anić (27) izlagala je svoje kolekcije na domaćim modnim događajima. Tijekom studija sudjelovala je na grupnim izložbama a na nekoliko je natječaja osvojila nagrade za najbolje radove. Za sebe kaže da je zaljubljena u karirani uzorak kojim ju odišu i kreacije. Kolekcija s kojom se predstavlja na Portanova Fashion Incubatoru nastala je kao nastavak diplomskoga rada. Inspiracija joj je karirani uzorak i žensko tijelo, odnosno struk koji dizajnerica voli isticati zbog ženstvenosti siluete.

 

 

Posted by on Sep 27 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA