Home » Media, Slide, Trendovi » Jesenski shopping: Trench

Jesenski shopping: Trench

Trench je osmišljen  u Prvom svjetskom ratu kao alternativa teškim vojničkim kaputima britanske vojske, da služi kao kabanica a  kroz Prvi svjetski rat postao neslužbenom odjećom tadašnjih oficira. Izum – kreacija se pripisuje Burberryju i Aquascutumu a tokom Drugog svjetskog rata  prihvaćen je i od armija kontinentalne Europe.

U poslijeratnim godinama javnosti su ga približili likovi Tenth Doctor, Eleventh Doctor, Captain Jack Harkness, Captain Mal Reynolds, Castiel, Columbo, Dick Tracy, Mike Hammer, the Crow, the Phantom, Rick Blaine iz Casablance te  Inspector Clouseau.

Do danas je trench doživio mnoge probrazbe, postao ženski i muški omiljeni odjevni predmet, idealan u kišnim i prijelaznim razdobljima godišnjih doba ali je zadržao elemente prepoznatljivosti: uglavnom je izrađen iz čvrste pamučne tkanine, gabardena ili iz  kože;  dužine je uglavnom do koljena i ima dvoredno kopčanje i pojas u struku.

U jesenskom smo shoppingu, zavirili smo u izlog Zare, koja ove sezone donosi nekoliko zanimljivih modela kamenosivih  i military nijansi.

Posted by on Sep 19 . Filed under Media, Slide, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA