Home » Media, Modni dizajneri, Slide » Ivona Martinko na NY Fashion Market Weeku

Ivona Martinko na NY Fashion Market Weeku

Nakon više od 10 godina predanog rada u modnom dizajnu, Ivona Martinko je odlučila hrabro spakirati svoje ‘krpice’ i njihovu dekonstrukciju prezentirati preko Oceana uz pojačanje cipelica Clox i torbi Croatia – as it is. Njezin prepoznatljivi rad, igra s krojevima, dekonstrukcija, multifunkcionalnost začinjeni gradacijom boja naći će svoje mjesto u showroomu Atelier Designers od 18. do 21. rujna u Doubletree hotelu koji je u vlasništvu lanca hotela Hilton na Times Square- u tijekom New York Fashion Market Week-a koji će uslijediti po završetku NY Fashion Weeka.

Kolekcija za proljeće/ljeto 2013. godinu obojena je u bijelu, sivu, crnu, sivu i golublje plavu boju koje su ‘obogaćene’ gradacijom plave, crvene i žute boje na samim rubovima odjevnih predmeta. U kolekciji su odjevni predmeti koje obožavaju nositi intelektualke s ciljem kako bi izvrnule svoj seksepil u tihu požudu: hlače s predimenzioniranim džepovima, kombinezoni koji su krojeni u uzorak riblje kosti, bluze koje umjesto kragnice imaju dva rukava i zbog kojih se možete odreći svakog modnog dodatka. Ivona i dalje pruža ženi udobnost i lakoću pokreta iako se po prvi puta u svojoj karijeri usudila odrezati haljinu iznad koljena. Kolekcija je izrađena u prirodnim materijalima: svili, pamuku i lanu.

Ravno iz NY-a Ivona će sletjeti na pistu Cro a Portera i svoju novu kolekciju izložiti domaćoj publici.

Zvijezda Ivonine nove kampanje je Tamara Pernar koja je zabilježena oštrim okom fotografkinje Mare Milin. Za frizuru se pobrinula Iva Vrdoljak, a za šminku Ana Rajić.

O modnoj dizajnerici Ivoni Martinko:

Dekonstrukcija, seciranja kroja kao sa skalpelom razlozi su zašto bi dizajnericu Ivonu Martinko mogli nazvati doktoricom. Strogost linije, njezinog arhitektonskog kroja omekšana je skulpturalnim naborima, preklopima i drapiranjem koje na odjeći daje riješenje za modne detalje. Ivonina zaigranost, točnije istraživački duh vuče korijene iz prepoznatljive japanske avangarde, udobna multifunkcionalna odjeća koja pruža slobodu pokreta, a intrigantnim detaljima čak će nadomijestiti i najljepši komad nakita.

Inspiraciju za svoje kreacije nalazi na licu mjesta, tijekom samog suočavanja sa materijalom čime je razradu konstrukcije dovela do samog vrhunca. Ivonino buntovničko odbacivanje trenda i komercijalnog pristupa modi učinilo ju je prepoznatljivom na modnoj sceni, a njenu odjeću vječnim komadom umjesnosti koji će se kao dobra investicija pokazati kako u sadašnjosti tako i u budućnosti. Komad odjeće s potpisom Martinko nije samo brend, to je peace of art koji će svako tijelo uputiti u spiritualni pohod.

Svoju prvu kolekciju dizajnerica je izložila 2004. godine u Muzeju Mimara i od tada svoje sezonske kolekcije redovito prikazuje na uglednim modnim manifestacijama poput Cro a Poretera i Fashion.hr-a.

Nakon što se odmetnula modnim pistama kolekciju proljeće/ljeto 2012. godine izlaže u Galeriji Nest.

Surađivala je s grupom Jinx na coveru za ploču “Idem tamo gdje je sve po mom” te je napravila impresivnu haljinu od kravata za scenske nastupe koju je nosila njihova pjevačica Yaya.

Posted by on Sep 19 . Filed under Media, Modni dizajneri, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA