Home » Interview, Media, Slide » Osvojite Fensicu!

Osvojite Fensicu!

Napokon su nam u goste stigle i one, popularne  Fensice!!! U goste smo pozvali njihovu dizajnericu Desire, koja nam je, znatiželjnima, odgovorila na par pitanja, kako biste upoznali ove supersimpatične ogrlice, ukoliko već niste vlasnica barem  jedne.

Tko su Fensice?

Fensice su malene ovčice, unikatno izrađene, svaka sa svojom odjećom i obućom, sa svojim serijskim brojem i pečatom, dizajnirane u tri dimenzije uglavnom kao ogrlice, narukvice, brosevi ili u dvije dimenzije kao crteži tiskani na odjeći i raznim predmetima. Radi se o slatkim ovčicama koje su obučene moderno i Fancy. Fensice su ručni rad i vodim brigu i o najsitnijim detaljima kao i o kvaliteti svih komponenti. Tokom izrade koristim samo ruke i prste, bez alata i bez kalupa. Svaka pojedina Fensica je unikatna, strpljivo i precizno rukom izrađena i svakoj od njih  dajem ljepotu i dušu što mnoge  vlasnice prepoznaju. Svaka je za mene umjetničko djelo.

Kada su i kako nastale Fensice?

Iako sam ih radila i prije devet godina, sa Fensicama je u stvari počelo sve krajem veljače 2010 godine, jednostavnim otvaranjem Fan stranice na Facebook-u i predstavljanjem  site-a www.fensice.com. Sve se počelo zahuktavati brzo. U 6.mjesecu 2010 direktorica Fashion Weeka, Sarah Josipović me poziva na reviju i prva nosi Fensicu iz Princess Collection.

 U 8. Mjesecu 2010. su se toliko oduševili u magazinu Grazia da je Fensica Princess objavljena na cijeloj stranici! Dva puta je bila u Grazii, pa u Joyu, predstavljena je u emisiji Dobro jutro Hrvatska kod Ines Preindl, u emisiji Maje Uremović ‘Extravagant’, bila je u Elle magazinu, dva puta u Story- u ali i u Gali te slovenskom magazinu Perfect Wedding …

 Ključno je bilo moje pojavljivanje na TV koje me je definitivno lansiralo kao hit umjetnicu i dizajnericu preko koje je stotine tisuća ljudi upoznato sa mojim radom. Pojavljivanje u najboljim hrvatskim i slovenskim magazinima je dodatno doprinijelo da Fensice postanu dio stvarnosti u Hrvatskoj i šire.

Tko sve nosi Fensice? Kome su namijenjene?

Kada sam jednom prilikom putovala u Chicago, gospođa koja radi na carini zaustavila me i viknula: ‘What is this!?” Svi su se okrenuli, gledali u mene, a meni je srce stalo od straha jer nisam imala pojma o čemu priča sve dok u ruke nije uzela “Fensicu” koja mi je visila oko vrata.  Amerikom su riječ o “Fensicama” širile i manekenke Helena Šopar i Kristina Šalinović za koje sam napravila posebne kolekcije lančića i privjesaka.

Najpoznatije njihove vlasnice iz Hrvatske su Kristina Šalinović, Helena Šopar, Tajana Lisičar, Sarah Josipović, Nives Celsius, Simona Gotovac, Ines Preindl, Ivana Kindl, Maja Uremović.

Sve su se oduševile kada su vidjele Fensice uživo i mogu reći da je to bila ljubav na prvi pogled kod Helene Šopar, Nives Celsius i Sarah Josipović. Kristina Šalinović, Tajana Lisičar i Simona Gotovac su se polako ali trajno zaljubile u Fensice i sve ih nose u raznim prilikama. Od casual pa do svečanijih izlazaka.

Nives voli Glamour i Lava kolekciju, Helena Luxury i French, Kristina obožava Punk RockT kolekciju koja je i nastala inspirirana njom, Sarah obožava Princess kolekciju a Simona Stars kolekciju, Ines preferira broš iz Sport kolekcije i tako dalje…

 Ne postoji neki poseban profil osobe koja nosi Fensicu, nose ih bebe od 10 mjeseci do žena od 60 godina. Sve one se zaljube u njih na prvi pogled. Mnoge prave i vlastite kolekcije Fensica. Jedna obožavateljica ih  ima čak 15 u vlastitoj kolekciji!

Fensice su dakle namijenjene djevojčicama, djevojkama i ženama svih dobi. Svima koje u sebi imaju osjećaj vječnog djeteta. Kada ih dobiju, nove vlasnice ih vode u šetnju, na kavu, na more, pričaju sa njima… 🙂 Vole ih kao i ja!

Što je u pripremi za sezonu 2012/13?

U pripremi su i Jeansice, traperice sa likom Fensice, Fleksice, majice i haljine sa likom Fensice, te trenirke, odjeća i obuća inspirirani slatkim ovčicama. Upravo je pokrenuto i ime FENSILAND koje ce obuhvaćati sve proizvode sa likom Fensice.

Gdje se mogu pronaći Fensice?

U Zagrebu Accessoires, Ilica 16, Splitu, Omišu, Poreču i naravno online na www.fensice.com

Tvoje omiljene Fensice su?

To su sve Fensice iz moje privatne kolekcije, moje Charlotta, Chloe, Cinderella, Baby Rosa Butterfly iz Diamond Plus kolekcije, Little Princess iz Princess kolekcije i Fensice iz Sunshine kolekcije.

I za kraj poruka našim čitateljicama?

Posjetite web site: www.fensice.com i facebook: www.facebook.com/fensica

Izaberite svoju najdražu Fensicu i javite mi kakvu biste Vi htjeli. Na Facebook-u ćete naći sve kolekcije i modele  i moći sami prosuditi da li je to nakit koji bi vas interesirao.

Voli vas Desire.

 

Naša draga gošća Desire je odlučila pokloniti jednu Fensicu u nagradnoj igri na fan pageu whattafashion.com. Pravila sudjelovanja u igri su:
– biti fan whattafashion.com i Fensica

 – posjetiti facebook stranicu Fensica,  pregledati što  više kolekcija. Osoba koja nabroji najviše kolekcija Fensica i da najbolju i najoriginalniju ideju za novi model ili kolekciju Fensica dobiva nagradu Princess Fensicu sa slike.
– odgovori i prijedlozi za kolekciju Fensica  pišu se na fan stranici whattafashion.com

 Igra traje do 23. rujna a isti dan  iza 22 h objaviti ćemo ime dobitnika na fan stranici whattafashion.com

Sretno!

Posted by on Sep 9 . Filed under Interview, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA