We like… De Lena

 

Kada govorimo o nečemu dugovječnom, senzualnom i ženstvenom tada čipka nesumnjivo zauzima sam vrh ljestvice. Istovremeno snažna ali i krhka s vremenom je postala simbol luksuza i seksipila, ali svakako i najbolja saveznica svakoj ženi.

Svoj status osim izgledu i stoljetnoj povijesti čipka može zahvaliti i zahtjevnom načinu izrade. Oduvijek je bila inspiracija mnogim dizajnerima, a posljednje dvije sezone apsolutni je modni hit dok su izdanja u kojima ju možemo vidjeti zaista nebrojena.

 Usprkos tome, jednu sasvim novu dimenziju čipka je poprimila u obliku nakita koji stvara hrvatska dizajnerica Milena Ulić pod imenom De Lena.

De Lena je čipkani nakit namijenjen direktnom lijepljenju na tijelo.

Forma lijepljenja na tijelo omogućuje apliciranje i na ona mjesta na kojima nije moguće koristiti ostale, klasične oblike nakita, a upravo takav način uporabe ono je što ovaj nakit čini jedinstvenim proizvodom u svijetu.

Pri izboru materijala dizajnerica nije mogla zamisliti ništa ženstvenije od čipke, a želeći dodatno naglasiti sve njezine čari i kvalitete pretvorila ju je u jedan od najstarijih i najpopularnijih oblika ukrašavanja tijela.

Iako je De Lena nakit, usko je vezana uz dekorativnu kozmetiku što zbog jednokratne upotrebe ali i činjenice da ju je moguće aplicirati samo u ekskluzivnim salonima ljepote.

Nova kolekcija inspirirana je orijentalnom ženom koja je oličenje snage i ljepote. Žene koja u orijentu predstavlja iskušenje ovoga svijeta, a ovdje je pretočena u kraljevsko-plave, crvene te tirkizne tonove s posebnim naglaskom na srebrnu koja ističe mistiku cijele kolekcije. Cjelokupno, vrlo uspješno su sintezirane dvije karakterno slične stvari.

Novu kolekciju možete pogledati na službenoj facebook stranici:

De Lena.

Text by Marijana Skender

 

Posted by on Aug 29 . Filed under Accessories, Kolumne, Media, Nakit, Slide, Text by Marijana Skender. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA