Home » Kolumne, Media, Slide, Text by Durica » Muke po kupaćem

Muke po kupaćem


Mrači mi se pred očima, oblijeva me hladan znoj i imam kvrgu u želudcu. Ne, nisam bolesna. Ma, zapravo jesam ako ne uzmemo u obzir strogo tumačenje pojma bolesti. Uzrok mog jada leži u saznanju da je, nakon nekoliko sezona ofucanog Adidas smotuljka naposljetku baćenog u smeće koje su još lane odvezli smetlari, došlo vrijeme za kupovinu novog kupaćeg kostima.
Ja sam fashion victim, iako to uopće ne želim biti! Žrtvom me čini nemilosrdni svijet konfekcijskih veličina koji si je zacrtao ideal savršene žene kojoj će se osmjehnuti sreća kad uđe u prodavaonicu kupaćih kostima. Najveći će joj problem biti za koji se od milijun prekrasnih ovosezonskih modela odlučiti; sexy trokutiće, zamamni push up ili možda retro stil.
Nakon slatkih muka, odlučuje se za sva tri odlazi poskakujući zajedno sa svojom majušnom vrećicom. Naravno, ta žena nisam ja! Ja sam ona koja ju gleda iz prikrajka zdušno ju mrzeći pritom, kao da će ta silna pakost učiniti da se, nekim čudom, uvučem u omraženi geometrijski lik na vezanje. Ja sam ona koja drhtavim glasom odmah s vrata prodavačicu ispituje za najveće brojeve gornjih dijelova i ja sam ona koja mora otrpjeti gospođino sažalno odmahivanje glavom. Mrzeći je pritom, tek za nijansu manje od ranije spomenute gospođice Twiggy.

Obline, obline, opet su u modi, pišu po časopisima. Pitam ja vas, pametnjakovići, kako te obline strpati u nešto što izgleda bar za nijansu modernije od grudnjaka za dojilje moje pokojne bake?! Naime, koliko god bilo smiješno, to će vam ta umilna gospođa, ponesena tračkom entuzijazma misleći kako ipak ima rješenje za vas, svesrdno ponuditi. A vi ćete taj isti dronjak koji komotno možete razapeti kao priručni suncobran pristojno odbiti. Ili nepristojno, ovisi koja je to prodavaonica u nizu i u koliko ste taj dan kabina za presvlačenje krišom pustili suzu pred ogledalom.

Poučena višegodišnjim iskustvom, spoznala sam da se moj izbor kupaćih kostima sveo na one sportske, i tako sam, očajna, konačno uspjela naći nekoliko pristojnih dvodjelnih kostima s topom kao gornjim dijelom. Kao što spomenuh na početku, Adidas je odradio svoje, a ja sam, zatekavši se sredinom lipnja u Zagrebu, krenula u preliminarno skeniranje novog modela. Ušavši u Hervis, bila sam sigurna da ću ih pronaći nekoliko odgovarajućih, no, na moje golemo zaprepaštenje, od milijun sportskih kupaćih koje sam pregledala, niti jedan nije imao top, nego su svi bili na vezanje ili s košaricama. Sva u čudu, odlučila sam okušati sreću u Triumphovoj prodavaonici, budući da je sve moje donje rublje upravo tog branda. Kako sam već ranije pisala, razlog su njihovi prekrasni i nadasve kvalitetni modeli koje proizvode čak i u velikim veličinama, za razliku od drugih svjetski poznatih proizvođača. Budući da njihovih prodavaonica nema u mom gradu i da si ih nabavljam na putovanjima i online, nisam imala priliku isprobavati njihove modele kupaćih kostima, sve do ovog zagrebačkog izleta.

Odmah po ulasku prijateljica je spazila prekrasan model koji nas je obje ostavio bez daha. Bio je to zeleni dvodijelni kostim s čvrstim košaricama, naramenicama te vezicom oko vrata za koju je bio pričvršćen maleni kristal. Isprobala sam ga i još jednom zaključila kako Triumph definitivno poznaje žensko tijelo i da su košarice, iako bez žice, savršeno oblikovane. Upitala sam za cijenu koja me malo protresla; za ova dva komada savršenstva trebalo je izdvojiti 500 kuna! Prodavačica mi je ljubazno pripomenula da se što prije odlučim na kupovinu jer se model nenormalno prodaje i da ga uskoro više neće biti. Ostali, klasični modeli sa žicom u košaricama, bili su poprilično jeftiniji, ali nisu ni približno dobro pristajali kao spomenuti. Malo sutra, pomislim, možda ga neće biti u Zagrebu, ali u Budimpešti, gdje sam se našla za tjedan dana, itekako ga je bilo. I to po povoljnijoj cijeni od 380 kuna.

I na kraju, kad sam kod kuće skidala etiketu sa svog kupljenog blaga, za oko mi je zapela deklaracija koja mi je izmamila ironičan osmijeh na lice i razjasnila misteriju cijene modela Venus 12 – naravno, mali dijamantni detaljčić koji ju je učinio višom nego one drugih modela, nosio je potpis Swarovski.

Text by Durica

Posted by on Aug 25 . Filed under Kolumne, Media, Slide, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA