Home » Inspiracija, Media » Fotografi: Draga Gajić Daša

Fotografi: Draga Gajić Daša

Draga Gajić Daša je rođena 1988. godine u Banjaluci. Fotografijom se bavi od djetinjstva. Odrastajući uz djeda, doajena umjetničke i novinske fotografije u BiH, kao djevojčica je spoznala ljepotu i čari fotografije.

Prvu grupnu izložbu fotografija imala je 2001. godine u Banjaluci, a nekoliko godina kasnije uslijedile su grupne izložbe u BiH i inozemstvu Fotografsko sazrijevanje i put od hobija do profesije je bio dugačak. Tek 2010. godine shvaća da je fotografija njena sudbina, njen put i njena strast.

Danas se bavi fotožurnalizmom, portretnom fotografijom i street style fotografijom, a s vremena na vrijeme ima ,,izlete” u modnu fotografiju.

Kad ne fotografira, Daša piše o fotografiji. Rad na temu ,,Fotografkinje u SFRJ” je izlagala na međunarodnoj konferenciji FEMINISMS IN TRANSNATIONAL PERSPECTIVE 2012: Women’s Heritage: Untitled u Dubrovniku u svibnju 2012.
Trenutno piše radove na temu fotografije i politika sjećanja.

Interesira je predstavljanje žena u ženskim/modnim magazinima, te je napisala znanstveno- istraživački rad na temu ,,Predstavljanje žena u magazinu ELLE (hrvatsko, srpsko i američko izdanje)”

Kroz svoje radove nastoji prikazati položaj žena u društvu, prepreke i probleme sa kojima se susreću, stereotipno predstavljanje žena u medijima, itd.

U budućnosti se više planira fokusirati na street style fotografiju. Puno putuje i koristi priliku da zabilježi zanimljive modne kombinacije ljudi širom svijeta.

Omiljeni fotografi/kinje su joj Steve McCurry, Annie Leibovitz, Eve Arnold. Veoma cijeni rad Marije Braut. Voljela bi fotografirati Lenny Krawitza, Rafaela Nadala, Woody Allena i Kirsten Dunst.

Upoznajte Dašu i putem intervjua za minimagazin.info

Posted by on Aug 15 . Filed under Inspiracija, Media. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA