Home » Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Marijana Skender » Učenice Škole likovnih umjetnosti briljirale na Danima odjeće

Učenice Škole likovnih umjetnosti briljirale na Danima odjeće

 Na nedavno održanim Danima odjeće u Zagrebu učenice dizajna odjeće Škole likovnih umjetnosti iz Splita osvojile su sve što se osvojiti moglo.

Valentina Vukasović i Neda Rakuljić pravi su primjer kako se uz mnogo truda i zalaganja mogu postići vrhunski rezultati, a njihovi radovi doista govore za njih.

Odjel dizajna odjeće Škole likovnih umjetnosti redovito sudjeluje na Danima odjeće, državnom natjecanju kojem je ove godine Škola za tekstil kožu i dizajn iz Zagreba bila domaćin, nerijetko se vraćajući sa barem jednom osvojenom nagradom.

Ove godine osvojene su nagrade u dvije kategorije. Jedna, u kategoriji dizajn odjeće, a druga u kategoriji modna kolekcija dizajnera.

Učenice su se za natjecanje pripremale mjececima unaprijed zajedno sa svojom mentoricom prof. Suzanom Budimir, svaka za svoju kategoriju, prema zadanoj temi: redizajn kroja i materijala.

Valentina Vukasović pripremala se u kategoriji modna kolekcija dizajnera i sastavila kolekciju od četiri modela u kojoj je koristila elemente gornjih dijelova muškog odijela poput košulje prsluka i sakoa, te osvojila prvu nagradu, a kolekcija je prigodno nazvana “Žena u zagrljaju”

Nede Rakuljić pripremala se u kategoriji dizajn odjeće. Imala je zadatak napraviti suknju prema navedenoj temi te prirediti mapu sastavljenu od deset modnih modnih ilustracija, a na samom natjecanju na zadanu temu izraditi još dodatna tri modna crteža koji su joj donijeli dovoljan broj bodova te također prvo mjesto u konkurenciji od još sedam modnih ilustratora.

 

Ove mlade dizajnerice osvojenim su nagradama potvrdile svoj talent, te dokazale kako Hrvatska modna scena definitivno ima budućnost.

Nadamo se uspjehu  Škole likovnih umjetnosti i iduće godine jer sudeći po viđenom uvijek su spremni iznenaditi s još boljim, zrelijim i kreativnijim kolekcijama.

Text by Marijana Skender

Posted by on May 1 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Marijana Skender. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA