Home » Inspiracija, Media, Slide » Ona tamo neka, danska. No, princeza, tko drugi?!

Ona tamo neka, danska. No, princeza, tko drugi?!

Podsjetimo se: Za sebe kaže da je najveći sin hrvatskih pivopija, viskont od hmelja, ječmeni mag, pivisočanstvo i čovjek krnje jetre, ali on je još i jedan od najpoznatijih hrvatskih blogera, urednik u Playboyu, kolumnist Cosmopolitana, svjetski putnik, profesor geografije, čovjek s milijun hobija, infantilac velikog srca, ali, prije svega – ponosan otac. Popisu je vjerojatno dodana i još poneka funkcija a neka je izbačena u dvije godine nakon objave intervjua za marla-design.com, but anyway, Ribafish je jedna od najvećih ribetina koju možete uloviti. Muških, naravno, ako ikad uspijete.

Pridigao sam se u krevetu najtiše na svijetu kako ne bih probudio netom zahrkalo mladunče s namjerom da, sad kad je zakrmio, dovršim fuš i operem suđe. Sat je otkucao 23 puta, a ja sam, nečujnije od Mandraka, Fantoma i Čelične Kandže zajedno, po sjećanju birao na podu parkete koji ne škripe. I tada savršenom preciznošću punim stopalom nagazio na te večeri složen crveni lego-kanader.

Znate onaj osjećaj kad mislite da vladate situacijom, odnosno da napamet znate ta tri metra od kreveta do kuhinje, pa koračate bahato i presmjelo za svojih 98 kila. I onda se ničim izazvano stvori to neko strano tijelo pod tabanom – ručice se love za zrak, mozak je u ofsajdu i slijedi brutalan pad… Osjećao sam se kao onaj partizan u Kozari što pruža otpor bajunetu i zacvilio u sebi kako ne bih probudio mališu. Ali on je već sjedio pod kutom od 45 stupnjeva i zloslutnim glasom rekao: “Strgao si mi avion!”

Rokatanski je ubrzo smiren, čim sam pred njim složio sve što sam potrgao, ja sam za pola sata i nakon novog uspavljivanja krenuo nešto opreznije u kuhinju, a do mozga mi je došla jedna nevjerojatna spoznaja – od čega ti crni Danci rade te kockičetine da izdrže nalet ovakvog masivnog nosoroga i još se kasnije bez frke daju složiti?

Kako u Pomorskoj enciklopediji nema ništa, a u Enciklopediji JLZ mi fali baš taj tom, guglam i saznajem da su prve lego-kockice napravljene 1949. godine u danskom gradiću Billund. Lego je kombinacija danskih riječi Leg i Godt, što znači “lijepo se igraj”, dok se na latinskom to može prevesti kao “skupljam”, “spajam” i “čitam”, što je u nadolazećim desetljećima uz vrhunsku kvalitetu samo pridonijelo jačanju brenda. Iako su u početku bile drvene, danas se lego-kockice proizvode isključivo od plastike. I skupe su u tri PM (plave magnolije, plišane mačkice, panirane moruzgve, whatever…). A ja škrt.

Tekst vam se vjerojatno jako  dopada  no nastavak, molimo,  potražite na webcafe.net. Hvala!

Posted by on Apr 30 . Filed under Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA