Home » Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Marijana Skender » Održana 1. večer “MONTURA SPLIT FASHION DESTINATION”

Održana 1. večer “MONTURA SPLIT FASHION DESTINATION”

Sinoć je u prepunoj dvorani Dioklecijanovih podruma u Splitu održana prva večer “Montura Split fashion destination”. Modna manifestacija koja se nakon više od pet godina stanke prošle godine vratila u Split nastala je kao rezultat višegodišnje želje i potrebe da se u Splitu ponovno pokrene aktivna modna scena, koja će uglavnom prezentirati i poticati Hrvatske dizajnere i obrtnike.

Tako je bilo i protekle večeri kada je svoje kolekcije, uglavnom za aktualnu sezonu proljeće/ljeto 2012. predstavilo četrnaest renomiranih Hrvatskih dizajnera.

Čast otvorenja i ove godine pripala je Matiji Vuici, autorici raskošnih i glamuroznih haljina, ovoga puta s mnogo nježnijim koloritom.

Ivan Alduk predstavio je kolekciju s kojom je nedavno nastupio u Ljubljani na manifestaciji “Fashion.si”. Svom prepoznatljivom potpisu dodao je romantični cvjetni uzorak, a cijelu kolekciju upotpunio upadljivim detaljima poput torbi, remenja i nakita.

Arileo i Galić design posebno za ovu prigodu, retrospektivno su prikazali neke od svojih najuspješnijih i posebno biranih kreacija.

Anamarija Asanović  nas je odvela u St. Tropez kojim se inspirirala za kolekciju, obilježenu vrlo zanimljivim, efektnim printevima i nježnim pastelnim tonovima.

Trojac Fjabe&Sin Factory kojeg čine Ida i Mirna Litović te Tonči Meštrović pokazali su neobičnu kolekciju inspiriranu insekticidima u vječnom crno-bijelom koloritu, a također su se istaknuli ogrlicama i narukvicama izrađenim od kože.

Envy room inspirirani su glamurom 40-tih, vođeni time predstavili su mnoštvo lepršavih haljina, kao i suknje u kombinaciji s majicama sa svojim prepoznatljivim printom.

Kolekcija koju potpisuje Igor Galaš za tvornicu trikotaže Arena očekivano je sadržavala pregršt  pletiva u raznim varijantama.

Modna kuća Mak predstavila se s kreacijama s nedavno održanog “Cro-a-Portera” ali s  malim pomacima te bež i ružičastim kombinacijama.

Ivica Skoko i Martina Felja igrali su na nepogrešivu kartu seksipila i ženstvenosti kao i profinjenih i pročišćenih linija.

Nova imena “Monture”,  dizajnerica nakita Gorana Gulišija i modna dizajnerica Šaša Maksimiljanović, udružile su snage i pokazale futurističku kolekciju u neutralnim crnim tonovima, a dizajner cipela Ivan Ledenko predložio je cipele i sandale kakve ćemo nositi ovo ljeto.

Prvu večer “Montura Split fashion destination” zatvorio je Juraj Zigman sa za njega prepoznatljivim, šarenim i razigranim haljinama, a u kolekciju je uveo i neke nove elemente kao što je naprimjer, nakit “Micica”.

Domaći dizajneri izazvali su veliki interes pa je prve večeri zabilježena rekordna posjećenost, a nadamo se da će tako biti i večeras kada je na redu “8. festival frizera”  splitsko-dalmatinske županije koji će nam pokazati vlastito umijeće u friziranju i trendove za nadolazeću sezonu.

Tekst by Marijana Skender

Izvor: svijet-mode.com
Fotografije: Maja Prgomet

Posted by on Apr 29 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Marijana Skender. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA