Home » Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Marijana Skender » Maja Matković: Nisam očekivala uspjeh tako brzo!

Maja Matković: Nisam očekivala uspjeh tako brzo!

Novo lice u svijetu modelinga, 17-ogodišnja Maja Matković koja je u samo dva mjeseca postala tražen model u svim važnijim modnim središtima ispričala nam je sve o svojim počecima, uzorima te doživljajima s brojnih putovanja na kojima je bila.

 Obzirom da vaše ime u Hrvatskoj i nije otprije poznato, recite nam za početak kako je započeo vaš put u svijet mode?

Moja prijateljica Simone Mano preporučila mi je da se javim svom sadašnjem agentu Sayonu Bangouri iz modne agencije “Midikenn” , koji je zajedno sa svojim stručnim timom prepoznao moj potencijal te su me nedugo zatim predstavili svim velikim svjetskim modnim agencijama.

Nakon toga otputovala sam u Pariz sa Midikennovim agentom Robertom Stambolijom gdje sam snimila i svoje prve testove te prvi modni editorijal “Ences”. U Parizu me zastupa modna agencija “Nathalie” za koju smatram da je vrlo profesionalna agencija!

Nakon Pariza vratila sam se u Zagreb da izvršim svoje školske obveze te sam krenula na put za Ameriku gdje me zastupa modna agencija “New York models”. Sve  se to dogodilo u periodu od samo dva mjeseca u kojem sam snimila tri cijenjena modna editorijala i završila na najprestižnijoj modnoj stranici na svijetu: “Models.com”.

 U vrlo kratkom roku postali ste poprilično tražen model i vaše se lice nedavno našlo na stranicama prestižnih modnih magazina. Kako se donedavno obična djevojka iz susjedstva snalazi u takvoj ulozi?

Ostala sam ista osoba kao i prije. Smatram da je jako važno imati dobru matičnu agenciju koja radi na osobnom managementu kao i podršku roditelja i iskrenih prijatelja.

 

Jeste li očekivali uspjeh tako brzo?

Ne, nisam očekivala uspjeh tako brzo ali ne sumnjam u svoj potencijal i mogućnosti, jer svi ljudi koji su bitni u ovom poslu isto tako vjeruju u mene.

Koje su po vašem mišljenju prednosti, a koji nedostaci između bavljena modelingom u Hrvatskoj i inozemstvu?

Bavljenje modelingom u svijetu je ipak na višem nivou i veća je mogućnost za uspjeh, dok se u Hrvatskoj još mora puno raditi, ali po mojem mišljenju Hrvatska moda je sve bolja iz dana u dan.

Tko su vam uzori u svijetu modelinga, postoji li netko čijem biste se uspjehu voljeli približiti?

Uzor mi je Helena Šopar, kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

 

 Mnogi vas uspoređuju s top modelom Kate Moss;  predstavljaju li vam te usporedbe teret ili vas potiču da budete još bolji i uspješniji?

Cijenim Kate Moss kao modela, a sebe gledam kao sebe te vjerujem kako ću imati svoju priču sa svojim imenom u modnom svijetu!

Što vam se najviše svidjelo s putovanja po New Yorku, Londonu i Parizu?

Trenutno sam bila samo u Parizu i New Yorku. Ondje su mi se najviše svidjele trgovine s igračkama i mojim omiljenim, gumenim bombonima!

Kakva su vaša očekivanja glede budućnosti, što biste voljeli ostvariti?

Nemam neka velika očekivanja ali svakako ću se truditi da budem najbolja u svojem poslu.

Što biste poručili svim mladim djevojkama koje bi se u budućnosti željele baviti ovim poslom?

 Da potraže pravu matičnu agenciju i da ne ulaze u modni svijet ako se njime ne namjeravaju ozbiljno baviti!

Hrvatska Kate Moss polako, ali sigurno osvaja svijet! ( video)

Text by Marijana Skender

Posted by on Apr 20 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Marijana Skender. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA