Home » Kozmetika » Bakterije su uvijek out!

Bakterije su uvijek out!

Jeste li ikad razmišljali koliko se bakterija krije u vašem kupaonskom ormariću? Niste?!? Možda je sad pravi trenutak da promislite, nakon što dobro pročitate ovaj tekst!
Maskare, eyelinerineri nakon otvaranja smiju se upotrebljavati šest mjeseci. Stalno otvaranje ambalaže dovodi do ulaska zraka i prljavštine u sadržaj te je pojačan razvoj bakterija. Osim toga, maskara se stalnim otvaranjem i isušuje! Puderi, rumenila imaju nešto duži rok upotrebe, ponekad do dvije godine a ruževi do godinu i pol.

Kreme  imaju upotrebu koja je navedena na dnu poklopca, na etiketi. Uvijek pazite da sadržaj primate čistim prstima, brzo nanesite i čvrsto zatvorite posudu. Pokida li se poklopac, nastojte što prije potrošiti sadržaj teglice. Nije dobro ostatak šampona i gelova za tuširanje miješati s vodom. Ova kombinacija pravi je rasadnik bakterija!
Kapi za oči trebale bi se potrošiti unutar tri tjedna. Pripazite na datume na ambalaži!
Parfemi, toaletne vode nisu imuni na bakterije. Promijeni li se boja parfema u bočici ili se pojave neobjašnjivi komadići unutar ambalaže te pomalo drugačiji miris, vrijeme je da ga se riješite, bez obzira što ga je još dosta ostalo. Nastojte miris držati dalje od svjetla te izbjegavajte izlaganje bočica ekstremnim temperaturama. Sobna temperatura idealna je za vaš miris.

Kreme za sunčanje posebno su poglavlje opreza! Nastojte se riješiti jedne kreme za sunčanje unutar jedne sezone sunčanja jer filteri unutar nje slabe s vremenom. Na ambalaži potražite znak 12 M ili 24 M što označava njenu trajnost u mjesecima. Ipak, pri skladištenju ovog proizvoda, držite se tame i sobne temperature!

Posted by on May 11 . Filed under Kozmetika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA