Home » Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica » Priča o jednoj torbici

Priča o jednoj torbici

Nikako mu se ne ide u te svatove, ali baš nikako. Ponovio je to bar desetak puta u protekla dva dana, a ja sam bar toliko puta zakolutala očima. Činjenica je da sama nikad ne idem u svatove kod neke daljnje rodbine ili ne daj bože, nekih prijatelja mojih roditelja, i s te strane ga potpuno razumijem.
Ipak, s druge strane, baš me briga za njegovo nećkanje jer imam svoje sebične razloge iz kojih se veselim večerašnjem izlasku; kao prvo, ne poznam nikoga od gostiju, kao drugo, kao i svakoj ženi, došlo mi je da se malo sredim i iskočim iz svakodnevne monotone odjeće, a kao treće i najvažnije, nabavila sam jednu preslatku torbicu koju jednostavno moram pokazati svijetu! Kladim se, da svom dragom predočim sve ove nepobitne činjenice koje jednostavno ukazuju na nužnost i opravdanost odlaska na tu večeru, kolutao bi očima barem dvostruko dulje od mene.

Pustimo muške, oni ionako nikad ništa ne kuže, pričajmo o mojoj torbici! Čitava storija, zapravo kreće od čizama koje sam kupila preko ebaya. Budući da nisam našla model ravnih potplata kakav sam priželjkivala, odlučila sam se na alternativno rješenje – čizme s malenom potpeticom. Naravno, nikakve fensi šmensi verzije nisu dolazile u obzir, nego sam se bacila na pretraživanje ponude urbanih proizvođača obuće kao što su Dr Martens, Kickers i Fly London. Nakon studioznog proučavanja, uspjela sam uvrebati jedne prekrasne second hand martensice koje su, nakon aukcije, postale moje. Radilo se o visokim tirkiznozelenim kožnim čizmama s potpeticom taman tolikom da njome može ovladati čak i najtvrdokornija pristalica flat obuće kao što sam ja.

Nakon što me poštar obradovao paketom, zaključila sam da moje nove zelene prijateljice nipošto ne smiju biti same i da im je prijeko potrebno nabaviti jednu malu torbicu iste te čudnovate tirkiznozelene nijanse. I tu su počele nevolje; na milijunskom tržištu koje pokriva ebay, pretraživač mi je na zadani upit izbacio samo dvadesetak torbica tražene nijanse koje su, sve osim jedne, bile ružne i otužne do bola. Tu jednu koja je bila baš onakva kakvu sam tražila, vlasnica je namijenila za prodaju samo unutar Velike Britanije. Nakon mog cendravog maila je popustila, dala mi mogućnost trenutne kupovine za fiksnu cijenu te navela velik iznos poštarine. Tu sam se ja uzjogunila i upitala ju mogu li se ipak natjecati na aukciji, jer mi se cijena učinila previsokom. Odgovorila je potvrdno i upozorila me da se u potjeru za tim malim tirkiznozelenim Mango čudom dalo više ljudi.

Kako sam ja prepametna, ostavila sam svoju najvišu ponudu u aukciji koja se baš bila zahuktala i sileći se, odlučila da se više ni neću natjecati. Nek’ joj cijena naraste do neba, naći ću ja sebi drugu torbicu! Naravno, pobijedila je ponuda 50 penija viša nego što je bila moja, a ja sam pokunjeno ustanovila da više nikad neću naći torbicu te nijanse i da ponekad stvarno razmišljam kao obična kokoš.

Drugog jutra, dok sam sjedila na poslu i još se uvijek bavila mišlju kako sam tek jedna obična tuka, iznenada iz gtalk ikone izviri novopristigli mail. Srce mi je poskočilo jer sam prepoznala da ga šalje prodavačica s ebaya. Otvorivši ga, imala sam što i vidjeti; ne znam kako i zbog čega, ali žena mi je slala second chance offer koja se šalje kad prvobitni kupac odustane od kupovine ili ne izvrši uplatu u zadanom roku. Zanimljivo je da je tražila manji iznos od onoga za koji je torbica prodana. Odmah sam kliknula, kupila i platila te joj oduševljeno, putem maila, zahvalila na toj gesti. Iako mi nije objasnila kako je uopće došlo do promjene, napisala je da smatra korektnim meni ponuditi torbicu budući da sam iskazala veliko zanimanje za nju. Ostala sam u čudu i još jednom zaključila da se valjda tako posluje u EU i da je, očito, ova torbica meni jednostavno suđena!

Da, otišli smo u te svatove, dragi, torbica i ja, i zaista je bilo zanimljivo proučavati sve te haljine, suknje, frizure, šljokice i sve ono što jedne svatove čini svatovima i u glavi stvarati iscrpan prikaz viđenoga koji ću vam, naravno, iznijeti u potpunosti no, recite, nije li ova dramatična storija s tužnim početkom, a nadasve sretnim i iznenađujućim krajem dovoljan razlog da se sa mnom složite u jednom – da je ova mala torbica jednostavno neodoljiva?

Text by Durica

Posted by on Nov 6 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Bikini luxe

© 2020 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA