Home » Inspiracija, Media, Slide » Zanimanje? Stylist! 1. dio

Zanimanje? Stylist! 1. dio

Iza skoro svake slavne osobe, celebrityja, stoji jaka osoba s puno stila. Zanimanje koje je na Zapadu izuzetno cijenjeno, u nas je malo izgubilo na vrijednosti zahvaljujući samoprozvanim stilistima bez znanja, edukacije i iskustva te njihovim medijskim skandalima.

Osim talenta, znanja i iskustva, stilist je često i psihoterapeut svojim klijentima te treba cijeniti njihovu osobnost, odijevati ga u skladu s istom te naglašavati njihove fizičke adute, uspješno prikrivati nedostatke. Ukoliko vam je drago ovo zanimanje te se želite okušati u njemu, ne bi bilo loše da svoj talent brusite na nekom od učilišta koja oblikuju modne dizajnere i stiliste, pa tek onda prionete na posao. Klonite li se nakon modne naobrazbe i skandala, te i sami vodite puno računa o svom izgledu, ljudi će vam na našim prostorima puno više vjerovati.

Maryam Malakpour je jedna od vrlo cijenjenih stilista, koja je od Heidi Klum stvorila stil ikonu. Iako je ovaj model u stalnom doticaju s modom već nekoliko desetljeća te ima puno iskustva u osobnom stylingu, i Heidi je dodijeljen stilist i to za potrebe američke emisije Project Runway. U Americi je Heidi čak i veće ime nego u Europi a svaki je njen styling, od castinga do crvenog tepiha pomno isplaniran. Stilistica je u tom projektu nitko drugi nego američka Carine Roitfeld, Maryam Malakpour, koja je stilizirala i Rolling Stones te Courtney Cox. Malakpour je jedna od rijetkih sretnica koja je karijeru stilista počela vrlo rano, kao 19-ogodišnja trgovkinja u trgovini svog prijatelja a kako joj se ubrzo ukazala prilika da posjećuje najpoznatije sajmove u Parizu i Milanu, otvorile su se i mogućnosti suradnje s mnogim modnim magazinima.

“Moj je stil klasičan ali s dodatkom Rock’n’ Roll elemenata uz utjecaj 60-ih i 70-ih”, za sebe kaže Malakpour, rođena Perzijanka. ” Kad stvaram styling, uvijek mi se nameće pitanje da li bih i sama to obukla?”
Njeni favoriti od dizajnera su Michael Kors, Mathew Williamson, the Row ali i potpuno nova imena na tržištu.

“Naš je cilj pronaći potpuno novi izgled za Project Runway a kako je Heidi i sama model, spremna je na razne probe te rizik. Što se tiče Heidinih Halloween kostima, Malakpour uz osmijeh potvrđuje da s njenim izborom nema ništa.

Dva zanimljiva intervjua s Malakpour možete čitati na : heidiklum.aol.com
i fashionrules.com

Posted by on Oct 10 . Filed under Inspiracija, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA