Home » Kolumne, Text by Mariann » Prividni grubijan

Prividni grubijan

Teško onome tko je ostao u Zagrebu. Home alone poput Macaulay Culkina kojeg su „starci” zabunom ostavili kod kuće. Od tolike žurbe nije se znalo gdje je glava, a još manje je li u njoj ostalo što od pameti.

Gradski asfalt velika je boljka u ovim vrućim danima. To, što nema zelenih krošnji koje zaklanjaju zrake sunca koje bi kako-tako uspjele smanjiti navalu štetnih UV zraka.

13. 07. je ipak pogodovao ljubiteljima nogometa, na stadionu koji je ovih dana osvanuo u novom, za njega dostojnijem ruhu. Ali i dalje samo što se tiče unutrašnjosti, dok je vanjska strana još uvijek netaknuta, oronula, tu i tamo već standardno izobličena nakaradnim natpisima. Da su to barem neki zanimljivi grafiti kao u Branimirovoj!

Muški dio publike barem je odahnuo od visoke temperature gledajući događanja na terenu i zaboravio na okolne stvari.

A onima koji su usprkos vrućini i dalje zagrijani kulturnim eventima, morat će potegnuti do užarenog centra grada, mada su u tijeku i događanja pod podnošljivijim uvjetima, razno-raznim terasama unutar muzeja ( MUO ), klimatiziranim dvoranama, gradskim parkovima među zelenilom
( Stross. na gornjogradskom šetalištu ), ili navečer pod slobodnim nebom na Gradecu ( otvoreno kino s pogledom na Kaptol ).

No, osim spomenutih neki dan je bila otvorena i godišnja izložba članova HDLU-a ( društvo likovnih umjetnika ) u poznatoj zagrebačkoj „džamiji”, na kojoj su bila prikazana većinom likovna ostvarenja umjetnika, uz ponešto skulptura, video instalacija i kolaža, i samo jedan izložbeni primjer modnog nakita.

Ovo zadnje naravno začuđuje. Ne zbog onog što prezentira, već po zaista sramotno malenom broju ( ni i ne znam kako bih to nazvala kad je jedan jedini ) uradaka iz modnog miljea.

Ivan Midžić mogao bi biti velika „junačina” ove izložbe samim time što je raritet među ostalim primjerima, više fokusiranima na vizuali i slikovnoj ideji, nego na radu s predmetom koji sve češće ulazi u svijet modnih asesoara, a standardno pripada „industrijalnom” oruđu.

Osim mogućnosti da njegov rad vidite uživo, postoji i FB stranica Midzo Jewellery gdje možete dobiti detaljniji uvid u njegovo nakitno stvaralaštvo.

On je taj isti Ivan koji je izlagao na prošlom Dreft Fashion Weeku. Po prisutnosti na izložbama ovakve vrste spada u red umjetnika koji svoj modni izričaj prezentiraju i široj masi, ne samo samoprozvanoj modnoj klijenteli.

U interviewu s novinarkom jednog našeg modnog portala izjavio je kratku, ali znakovitu rečenicu:

“Moj nakit je pomalo grub, to mu daje dodatnu ljepotu”

Njome je itekako dao do znanja da grubost nije konačna vrijednost njegovog rada.

Text by Mariann


Posted by on Jul 15 . Filed under Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Bikini luxe

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA