Home » Kolumne, Text by Mariann » Wear the fruit!

Wear the fruit!


Bravo jednom blogu koji me nagnao da se raspišem o zaista neobičnom trendu , koji to možda i nije, samo što ga ja smatram baš nečim vrijednim bilježenja.

Ako već primjetim da se uzorci ponavljaju , onda često povlačim crtu i zbrajam 1 i 1. Zaključak je pak ovaj: voće, pogotovo agrumi, prolazi u modi. Bilo je razdoblja kada su trešnje žarile i palile. Ili su to bile višnje? Po meni teško razlučivo bobičasto voće. Bilo ih je napretek na torbama Louis Vuittona. To je među najboljim stvarima koji je taj gigant izveo u kategoriji modnih dodataka.

Pomalo je napadno i agresivno stalno vidjeti logo firme otisnut na modelima. To je sve naravno u službi slanja već razumljive poruke: Da, ja nosim marku. Ja jesam nešto. I mogu si to priuštiti.A ti?

Razumljivo je i to da se logo mora otisnuti. To je neminovno. Pokazati odakle nešto dolazi. Signalizirati porijeklo. Ako brand k tome ima dugu povijest i respektabilan imidž, onda logo šalje i određenu sliku o svom nositelju. Trešnje LV bile su pravo osvježenje u moru inicijala raznih izvedbi koje su barem na trenutak otklonile dosadu viđenja stalno jedno te istog. Osim toga one su unijele i nešto veći odmak od naviknute vizualne strane branda.

Onda je prošle sezone i YSL bacio karte na voće. Taj put izbor modne kuće pao je na jagode.

Voćnu viziju najbolje je nosila Scarlett Johansson u jednom editorijalu u kojem je slikana sa Woodyjem Alenom, njenim filmskim mentorom, ujedno i najvećim obožavateljem. Na snimanju je nosila kupaći kostim s motivom trešnje.

Jedno lice- dva voća

Sada dolazimo do najnovije kolekcije Stelle McCartney. Njeni modni izleti bili su dosta „ziheraški”. Često je znala rabiti pastelne boje, nijanse beža gotovo su postali njen zaštitni znak, a dugi blejzeri blago muškastog kroja među najprepoznatljivim su njenim modnim elementima. „Prokletstvo” voća nije ju uspjelo mimoići.

Nakon trešnji i jagoda sada su tu limuni i naranče, neotkinute od svojih zelenih lisnatih pratitelja.

Čini mi se da njena voćna varijanta najbolje poziva na konzumaciju voća, ne samo na njegovo nošenje. Ugledati voćni model melem je za oči koji umije vrlo brzo aktivirati glad za prirodnim vitaminima.

Pripremite se na voćnu navalu!

vizualna kampanja kolekcije za proljeće 2011

Text by Mariann


Posted by on Apr 19 . Filed under Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA