Home » Inspiracija, Models » Oh la la, Baptiste!!!

Oh la la, Baptiste!!!

Baptiste Giabiconi (rođen 9. studenoga 1989) je francuski muški model iz Marseillea, Francuska. Trenutno je glavno muško lice Chanela, Fendija i za Karl Lagerfeld.
U 2008, Giabiconi je potpisao ugovor s DNK Model Management u New Yorku a u istoj godini Karl Lagerfeld ga je uzeo kao muško lice Chanela.
Pojavio se u editorijalima za Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Numero Homme, V Man, Marie Claire, Purple, Giorgio Armani i L’Officiel Hommes.
U proljeće 2010, pojavljuje se u kampanji Roberto Cavalli, uz Kate Moss i postaje lice Coca Cola Light, uz Coco Rocha.
Trenutno je najuspješniji muški model u svijetu na models.com popisu Top 50 međunarodnih muških modela, a od prosinca 2010 ispred Sean O’Prya i Simon Nessmana.

U 2009, supermodel Naomi Campbell se našla s Giabiconijem u Moskvi i ugledavši ga izjavila: “It’s not right: We all have defects. You have none.”

U jednom intervjuu Lagerfeld kaže: “a boy version of Gisele Bundchen: skinny, skinny but with an athletic body — good for clothes and great with no clothes.”

Ovog mladića i vole i ne vole ali jedno je sigurno, Baptiste ima doista inspirativan stil; svakako s obzirom na suradnju sa Chanelom, ima pristup širokom spektru odjeće o kojem mnogi od vas mogu nažalost samo sanjati. No, nije se teško odijevati inspiriran njegovim stilom i to za deset puta manji iznos, koristeći slične komade economy klase a nekoliko prijedloga na fotografijama može pomaknuti granice vaše mašte i unijeti novu živost u vaš ormar.

Česte su njegove kombinacije kratkih hlača s crnim čizmama i kariranom košuljom i blazerom, što možda odmah asocira na outfite na koje smo navikli promatrati po ulicama svjetskih metropola no ako imate malo više hrabrosti, usudite se ponoviti ovaj look na našim ulicama te u njega unesite još malo svoje osobnosti.

Zanimljiv je i njegov spoj klasičnog odijela, desert šala i sata na lancu te izbor širokih kravata, nerijetko krupnih printeva. Baršun kao hit sezone također mu nije stran pa se tako usuđuje ponijeti i baršunaste hlače, puštajući pritom mašti na volju i upuštajući se s njima u nove modne eksperimente i igre.

Baptiste definitivno voli nakit. Ponekad vam možda izgleda da s njim i pretjeruje no imajte na umu da nakitom pojačava svoju osobnost i stil te da ga zna nositi samouvjereno, kao što se od njega i očekuje. No to je on, a vi, namjeravate li upravo njegov stil doživjeti kao inspiraciju, ograničite količinu nakita, zadržite se na jednom upečatljivom komadu i nastojte da on ne blista toliko da zasjeni kompletan look.
I da, ne zaboravite frizuru, po kojoj je prepoznatljiv!

Text by N. S. G.

 

Posted by on Apr 1 . Filed under Inspiracija, Models. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA