Home » Kolumne, Text by Mariann » Jednu modu sa šlagom, molim!

Jednu modu sa šlagom, molim!

Ako nešto servirate sa šlagom onda je to dodatak koji cijelom jelu daje slatkoću.

Šlag je ponekad i luksuz koji se pridodaje da se običnost brzopotezno pretvori u nešto profinjeniji oblik. Ponekad zna i cjelokupnu sliku odvesti u jednu manje vredniju varijantu bez koje bi ona funkcionirala sasvim solidno.

Jedan detalj samo: u Pragu za vrijeme svog kratkotrajnog boravka u jednom češkom restoranu kojeg turisti rado posjećuju govedina je bila poslužena u umaku od borovnice sa šlagom uz nešto sušu teksturu okrugljaka od krumpira koji su Česima alternativa za kruh.

Tu je šlag, budući da nismo svjesni češke tradicionalne kuhinje, nešto poput kiča. Potpuno neprikladan i neumjestan dodatak.

Prijašnji opisi polako nas dovode do mode.

Moda je naime znači i umijeće kombiniranja i usklađivanja, izbjegavanje baš tih neprikladnih elemenata koji narušavaju optimalan izgled. Dodamo li na modu šlag što ćemo onda dobiti? Kakav spoj će nam to proizvesti?

U subotu, 19.3. u zagrebačkom kinu Europa održana je baš jedna modna manifestacija koja u svom nazivu sadržava riječ „šlag”.
Moda sa šlagom. Pod tim nazivom „skrivaju” se većinom studenti TTF-a, Profokusa ( barem su to neki s kojima sam imala prilike i razgovarati ), te zaljubljenici u modu kojima je ona itekako važna za razvijanje individualnog kreativnog potencijala.

Već prije stvarnog ulaska u prostor na katu kina Europa odmah me zapljusnuo val ugodne buke. Ima dosta ljudi- pala je konstatacija. I zaista, izlagači aranžirani u kružnoj formi, rašireni oko bicikla parkiranog u središtu prostora bili su zaokupljeni monitoringom mogućih kupaca.

Dva-tri izlagača specijalizirali su se za asesoare , šarene modne dodatke u vidu ogrlica od tkanine, bedževa od plastike raznih likova, nakita od pleksiglasa i kompjuterskih elemenata poput čipova i dijelova s matičnih ploča… Malo mi teško pada imenovati stvarčice. Ipak je mnogo lakše doživjeti i vidjeti to na licu mjesta.

Ostali izlagači, meni draži budući da sam više fan odjeće, prikazali su haljine, košuljice, bluze iz svoje kućne radinosti pretežito favorizirajući retro stil, mornarski uzorak, mašnice u plavoj i rozoj boji, a našli su se zaista dobri modeli koji asociraju na rad Igli, Elfsi u nešto „mirnijoj” varijanti te poneki dašak meni jako dragi Westwood i Rykiel zahvaljujući uporabi boje senfa i narančastog.

Prebirući po bedževima na stolu jedne od izlagačica zabilježila sam si na istom i mali reklamni kutak za portal www.krpa.hr.

Pa osim naravno obvezatnog iščitavanja sadržaja na našem portalu, skoknitei do njih i pročitajte njihovo viđenje ovog malenog modnog sajma koji podupire rad neafirmiranih mladih ljudi koji će zasigurno u bližoj budućnosti napraviti karijeru, a možda i prezentirati svoj rad na eventima većeg formata, poput Fashion HR-a ili nadolazećeg Cro-a-Portera.

Više na portalu : www.voxfeminae.net, portalu koji zastupa žensku stranu zbilje i zagovara feminizam.

Nagrađeni rad koji je otiskan na 200 platnenih vrećica.

Vizualni identitet Mode sa šlagom.

O ostalim radovima pristiglima na ovaj natječaj za lice eventa čitajte:

http://pogledaj.to

Text by Mariann

 

Posted by on Mar 20 . Filed under Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA