Home » Kolumne, Text by Durica » Budi IN. Sad je korizma IN:-D

Budi IN. Sad je korizma IN:-D

Započela je korizma, četrdesetodnevno vrijeme odricanja. Bili vjernik ili ne, morate priznati da višetjedno apstiniranje od tako nam milih poroka zvuči poprilično izazovno, čak pomalo i mistično.

Dok smo bili klinci, bilo nam je strašno zanimljivo odreći se nečega u to doba; najčešće se radilo o slatkišima, a pamtim da sam se jedne godine odlučila na asketski pothvat izbjegavanja mesa i mesnih proizvoda. Pa sam, umjesto livada i cvijeća, sanjala kobasice i pečene odreske, a kad je napokon došlo vrijeme uskršnjeg ručka, šunka je gadno nastradala plaćajući za svaki moj dan bezmesne patnje.

Ove sam se godine odlučila na radikalniji pothvat; budući da je moja novogodišnja odluka o skidanju suvišnih kila nestala u vidu magle s prvim finim ručkom koji je serviran pred mene, a ono što se nekada zvalo struk se polako, ali sigurno preobličilo u pojas za spašavanje, ništa mi drugo nije preostalo nego baciti se na dijetu. Eh, kad bih se makar mogla istopiti u nekoliko sekundi kao ona vještica iz Čarobnjaka iz Oza koju je dotukla jedna čaša vode! Umjesto da se polijem vodom, ulijevat ću je u sebe u neograničenim količinama jer sam čula da se manekenke kunu da su lijepe baš zato što svaki dan pocugaju makar omanje burence te dragocjene tekućine. Nažalost, to će biti jedino što ću utrpavati u sebe u neograničenim količinama u danima koji slijede, no o mojim mukama koje se mogu definirati kao „događaj u tijeku“ nekom drugom zgodom. Razmišljala sam čega bi se neki pripadnici javnog života u Hrvata mogli odreći, pa makar na tih četrdesetak dana. Evo nekoliko prijedloga:

Zdravko Mamić – posljednji ispad omraženog čelnika Dinama prilikom kojeg je na pasja kola izvrijeđao novinara Boruta Šipsa nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim; neke je zgrozio, a neke je jako dobro nasmijao. Slažem se s jednom frendicom koja je spomenuti incident komentirala izjavom kako ju je stid živjeti u državi u kojoj se nogometni moćnici ponašaju na takav način. Osim što je jadnom novinaru zaprijetio svojim spolovilom, spolovilom njegove majke, prokleo ga na Božić zajedno s čitavom njegovom obitelji, priprijetio mu odmazdom u vidu prebijanja nalik prebijanju mačke, nije se libio proglasiti ga „zmazanim, prljavim i neškolovanim lažljivcem“. Baš zanimljivo – nigdje nisam uspjela pronaći podatak o Mamićevu završenom fakultetu kao dokazu njegova obrazovanja, kad se već toliko gnuša neškolovanih ljudi.
Vrhunac ovog degutantnog ispada bila je fraza „mučko đubre“ koja je Mamića vinula u sfere jubitubijevskog prostora; osim toga, to je već mjesecima vjerojatno najcitiraniji izraz nekog našeg selebritija – možete ga čak vidjeti i na transparentima aktualnih prosvjednika. Da, bilo bi dobro da se Mamić upristoji za vrijeme korizme, no kako je to vjerojatno nemoguć scenarij, ne preostaje nam drugo nego pričekati novi nastavak. Do tad, ako ste jedan od malobrojnih koji to nije učinio, svakako poslušajte kako to zvuči u jednoj od brojnih snimki na tu temu:

Aleksandra Grdić – jedna od naših najljepših missica te najzaposlenijih manekenki očito je žarko željela postati veterinarkom. Kako drugačije objasniti njen neobjašnjiv poriv da naciju prosvijetli dosad nepoznatim činjenicama o nekim pripadnicima životinjskog carstva? Naime, za vrijeme sudjelovanja u RTL-ovom showu Mijenjam ženu našla se u jednoj vodičkoj obitelji te je, prilikom hranjenja tribunjskih tovara dok joj se par dugačkih ušiju navirivao preko ramena, hladnokrvno izjavila da ona zna „da je to izumrla vrsta“. To joj nije bilo dosta pa si je nedavno uzela u zadatak Zuhri objasniti da se prepelice ne muzu, nego da su to male ptičice. Majko mila! Molimo Aleks da se tijekom korizme ostavi pričanja i prihvati hodanja! Po pisti – ne po zoološkim vrtovima!

Maja Morales – tko je uopće ta osoba? Pojma nemam. Samo znam da krajičkom oka negdje u kutu stranice rezerviranom za žutilo malo pa malo uočim njeno ime uz koje, u naslovu članka obvezno stoji naziv jednog od najjačih ženskih atributa. Aha, informirala sam se i otkrila da je gospođica zapravo Playboyeva zečica, a čini se da ima nesavladivu želju svako malo kamerama servirati svoje bujno silikonsko poprsje, o čemu svjedoče i sljedeći naslovi tekstova: „Maja Morales pokazivala grudi i pipkala međunožja“, „Maja Morales gurala bocu među silikone“, Maja Morales hara Senjom i turistima pokazuje cice“. Pametnome dosta – i nje i njene izblajhane kose i manjkavog intelekta i umjetnih cica. Makar za vrijeme korizme.

Vlatka Pokos – opet napada hrvatsku glazbenu scenu. A ne, prevarili ste se, ona tvrdi da to nije njen povratak na scenu jer s nje nikad nije ni otišla! Častim onoga koji mi dokaže da je vlasnik jednog njenog nosača zvuka. Nadalje, snimila je provokativan spot za novu pjesmu, no kune se da nikad nije bila jedna od onih koji prodaju golotinju. Hm, a što je onda bila ona reklamna kampanja za Importanne u kojoj samoprozvana pjevačka veličina pozira odjevena samo u pismo – torbicu kojom je pokrila jedno od strateških mjesta? Ili naslovnica njene knjige na kojoj je ovog puta za pokrivanje istog tog strateškog mjesta upotrijebila vlastite ruke? Da, to definitivno nije prodaja golotinje. Ogriješila bih dušu kad bih rekla da Vlatka nema sluha, no nadam se da je ovo njen zadnji povratak u glazbene vode „iz kojih nikad nije ni otišla“. Možda bi vrijeme korizme mogla provesti čedno odjevena i u tišini?

www.advance.hr

Text by Durica

 

Posted by on Mar 15 . Filed under Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA