Home » Fashion report, Kolumne, Text by Mariann » Dove Fashion.hr rezime

Dove Fashion.hr rezime

Rezime Dove Fashion.hr i završne večeri, Mariann, 14. 03.  @ 1:12

Rezime, rezime. Kako zbiti sve u nekoliko rečenica? Bilo bi prejednostavno reći: a, bilo je ok, ono…čisto solidno, znaš već kak su revije…

You can do better than that. Pa ako se mora, evo onda.

Posljednja večer Fashion HR-a okupila je vjerojatno najmoćnija imena trenutno na domaćoj modnoj sceni.

Bili su tu redom Additive feat. Igor Galaš, Envy Room, Ivica Klarić za mušku liniju Ria i Zoran Mrvoš za žensku liniju a šlag na slatku tortu nadodao je Ivica Skoko.

I Branka Donassy, oprostite. Ona je otvorila revije.

Nakon ovog propusta može se onda zaključiti da je njena revija najmanje ostala u mom sjećanju. To bi bila velika nepravda prema njenom vrlo uvaženom i cjenjenom radu koji se u današnjem komercijaliziranom svijetu čini gotovo izgubljenim slučajem.

Naime, dizajneri poput nje koji se dosta samozatajno i dostojanstveno probijaju kroz modnu scenu, dobivaju jako malo pozornosti. Njeni poklonici spadaju u red sofisticiranih, artističkih i uglađenih modnih sljedbenika kojima nije do promoviranja toga čiju odjeću oni nose, već nose ono što smatraju da je istodobno u trendu i izvan trenda, jedna klasika s nevidljivim pečatom moderne dobi.

Igor Galaš pak je prenio svoju viziju na kolekciju napravljenu za modnu kuću Arena, ovaj put pod nazivom Additive Fashion.

Galaš kakvog ga znamo, sa začahurenošću i izoliranosti osobe unutar odjeće. Kao da odjeća skriva njenog nositelja, a time se ona i stavlja u prvi plan.

Zamišljam kao da osoba sa sobom nosi ogroman teret vidljivo zakačen oko glave, pa se on proteže do ramena, uokviruje cijeli vrat te time koči bilo kakvo kretanje unutar te „haube”. Lice je uvučeno ispod tog pletenog poklopca i doslovno se kuha na vatri.

No bilo je svjetlijih točaka u njegovim kreacijama. Dvije nijanse boje isticale su se iz njegovog pretežito bijelo- sivog spektra: jedna blaga mješavina sive i svijetlo plave te specifična tamnija plava boja pletiva koju je nosila Rafaela Franić te je ona bila među highlightovima njegove kolekcije.

Skrećem na Envy Room. Carmen je na repertoaru. Ne samo na filmskom platnu, budući da se u CineStaru prikazuje filmska varijanta opere u 3D formatu, već i na pisti.

Crvena i crna u kolaboraciji sa čipkom sastojak su senzualnosti i strasti koja je u ponekoj kreaciji bila toliko iskarikirana da je graničila sa vulgarnošču- stanovita crvena haljina sa čipkom vrištila je od nepristojnih insinuacija da sam bila na korak od amsterdamskog red districta.

Torro, torro na platnu. Da su bar bikovi dobili krila i protjerali tu besramnicu s piste! Barem bi bilo neviđenog uzbuđenja!

A što ćemo s Klarićem i Mrvošem?

Njih ćemo staviti na modno prijestolje na kojem, kao i uvijek, ima mjesta za troje.

Na poziciju broj 3 smjestiti ću Alduka. Progledat ću kroz te grdosije od štikli i aplaudirati prije svega glazbenom ukusu koji nije bio raspoložen za dance kao gotovo svi dizajneri, već se odlučio za Guns and Roses, Killers i Kings of Leon ( čini mi se ). Sve da bi dočarao ženu-vojnika u izazovnoj varijanti.

Broj 2 pripasti će Robertu Severu. Pozicija je skupna ocjena njegove samostalne kolekcije i kolekcije torbi za San Peter. Dobro plivanje u oba smjera.

A broj 1…. Ostao nam je Skoko još s liste na početku reporta, ali on ne zaslužuje veću pažnju, osim jedino zbog truda kojeg je uložio da pista ne bude samo teren po kojem će manekenke hodati, već da se cijela revija uklopi u jednu posebnu priču koja je bila ispričana na ekranu. Alka Vuica upotrijebila je svoj spisateljski dar kao i svoj glas te je popratila reviju bajkom iz svoje kućne radinosti.

Ivica Klarić i Zoran Mrvoš dobitna su kombinacija za jesen/ zimu 2011.

Njima pripada najviše mjesto.

Čim je reviju otvorila prva Mrvoševa kreacija za žensku liniju u sebi sam glasno zapljeskala.

Izašla je manekenka u sakou i hlačama. Stav joj je bio odlučan i čvrst baš zbog tog strogog looka koji se naročito povezuje uz poslovni profil, ali uz dodatak uzvišene elegancije i koketiranja ženstvenosti sa svojom skrivenom muškom stranom koja u toj kreaciji nije čučala negdje u kutu, već se probila van. Ta androgina strana nije pružala otpor ženstvenosti već su zajedno bili spojeni u jedinstven oblik, pri tome svaka strana zasebno ne bi mogla djelovati na efikasan način.

Eto, teško sam to objasnila. Vjerojatno razumijete.

Nakon te kreacije bilo me je još lakše pridobiti za ostale. Prva karta bila je prejaka.

Istaknula bih još jednu bluzu u blago ružičastoj varijanti. Bila je potrebna takva jedna jednostavna bluza, ne neka raskošna haljina ili neke upečatljive cipele, da pobije svu konkurenciju i ostavi dojam mekoće, elegancije, šarma i krhkosti.

Eto, bilo bi to sve za večeras.

Hvala što ste nas gledali( čitali) i gledajte ( čitajte ) nas opet. Vaša RTL voditeljica se odjavljuje za danas. Bilo je dosta televizije na pisti. I ona se treba odmoriti.

A manekenkama sretan put natrag tramvajem.

Text by Mariann

Posted by on Mar 14 . Filed under Fashion report, Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA