Home » Kolumne, Text by Đ. Mujadžić » Galliano nije rasist!

Galliano nije rasist!

Čovjek kojeg  je Galliano uvrijedio, zove se Philippe. Tvrdio je kako mu je kreator  uputio anisemitske uvrede, a  danas je uvjeren kako je slavni italo Englez dopustio da mu “riječi preduhitre misli ”! “Ne vjerujem da je anisemit ili rasist. Otkako me uvrijedio, raspitao sam se o njegovim djelatnostima. Uvjerio sam se da ističe različitosti, miješa kulture na vlastitim revijama. 

Danas sam uvjeren kako je jako bolestan i da je htio provocirati”! Međutim tužitelj ističe kako nije mogao drugačije reagirati, nego održati tužbu koja je”lansirala pravnu mašinu”, sudeći po njegovim iskazima. “Samo je stvoren ogroman medijski skandal dok sam sve shvatio kao barsku svađu.Galliano ne zaslužuje što mu se dogodilo. Ne želim njegov pad”.

John Galliano, trenutno u Americi, mora pred pariški sud u drugoj polovici godine, odgovoriti  zbog uvreda, nakon svađe s parom koji je bio pored njega u pariškom restaurantu “La Perle”, u četvrti Marais.
Odveden u policiju u pripitom stanju, optužen je za širenje rasističkih i antisemitskih sadržaja. Kreator je također podnio tužbu za lažne optužbe i odbijao izjave para. Uspio se i javno ispričati.
Međutim kuća “Dior” u kojoj je desetljeće i pol bio umjetnički direktor za ženske kolekcije ga je otpustila. Gallianov navodni nasljednik je, čini se Talijan, Riccardo Tisci. 

Text by Džana Mujadžić

Posted by on Mar 14 . Filed under Kolumne, Text by Đ. Mujadžić. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA