Home » Fashion report, Kolumne, Text by Mariann » Nevinost i drskost

Nevinost i drskost

Druga večer modnih revija prošla je u malo življem tonu.

Tome su doprinijeli „klinci s ulice”. Kažem to stoga što su bili obučeni baš kao da su došli s njujorških ulica iz neke notornije četvrti, recimo Bronxa.

Dječica koja su otvorila reviju nosile su kreacije Zigmana i AMR ( Ane Marije Ricov ) za Bambi.

Već sam se pitala što će te školske klupe na pisti, kad evo, poslužila su kao rekviziti za taj nastup koji je zacijelo evocirao trenutke djetinjstva svih u gledalištu. Uspjeli su izmamiti pokoji smiješak s najkrućih lica. No te školske klupe i stolovi bili su itekako iskorišteni još prije početka revija.

Tu se se naslikavali Tihana Zalepugin, a i Modni Mačak koji je, tako reći, sumanuto upijao razne bljeskalice, što fotokamera, što očiju prolaznika.

Povratak na dječicu.

Kooperacija Zigman-AMR zaista izgleda revolucionarno na domaćim prostorima. Teško da se ikoji modni dizajner bavi dječjim svijetom, što proizlazi iz toga da je dječja publika slabe kupovne moći. Štoviše, nikakve.

Ovo je više možda bio modni izlet koji zasigurno neće dugo trajati. Uspjeh kolekcije ovisi prije svega o roditeljima. Druga varijanta je jedino ako su djeca tako nametljiva i histerična, pa će pošto-poto ući u beskompromisnu bitku s roditeljima i na kraju se domoći te odjeće.

Po meni su djeca bila vrlo zanimljiv sastojak revije, i vrlo lukav start za večer koja je prikazala 5 kolekcija dizajnera.

Razbili su tu naviknutu shemu u kojoj se događa već prilično monotono defiliranje manekenki koje se tu i tamo uspijeva malo začiniti vjerojatno hotimičnim padovima, posklizavanjima i nespretnim koracima manekenki zbog većinom prevelikih brojeva štikli.

Manekenke su se upregnule da hodaju sa što manje grešaka, a djeca da glume manekene sa usiljenim smiješkom. Nijednoj dobnoj kategoriji to nije pošlo za rukom, i to je gotovo jedino čime je večer mogla zaokupiti gledatelje.

To, i naravno Alduk kao uzbudljivi kraj večeri.

Čime je on to uspio unijeti maleni emocionalni potres u gledatelje, a i u mene?

Ideja i nije bila tako nova, no drugi se tome nisu mogli dosjetiti – ultra visoke pete, peturine, pravi gigantski stupovi na kojima su hodale manekenke. Grdosije od peta, masivne platforme, crne lakirane nemani. Bile su toliko upečatljive da sam osobno više pogledavala na pod nego na odjeću. To je bio maleni problem jer se tako nije mogla steći cjelovita slika o kreacijama.

Čestim očnim oscilacijama propuštalo se dosta toga.

No nije umaklo to da je Alduk bio očito inspiriran vojničkim životom ( ako je aktivno sudjelovao u tome, to ne bih znala reći ). Zajedno sa visokim potpeticama dobio je spoj zaista neustrašive i opasne žene koja umije sa stilom gaziti po svakovrsnim stazama, a možda čak i po ljudima koji joj stoje na putu.

Text by Mariann

Posted by on Mar 14 . Filed under Fashion report, Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA