Home » Fashion report » Svjetska modna elita podržala Dove Fashion.hr

Svjetska modna elita podržala Dove Fashion.hr

Čitav niz poznatih osoba iz domaćeg javnog života te uglednih modnih novinara zajedno sa utjecajnim kolegama sa svjetske modne scene podržali su otvorenje prvog dana najrelevantnijeg hrvatskog modnog događanja

Sinoć održana prva večer Dove Fashion.hr privukla je brojne zaljubljenike u modu koji su se oduševili modnom scenografijom i zanimljivim dizajnerskim imenima koji iz sezone u sezonu ostavljaju trag na domaćoj modnoj sceni. Nova lokacija DOVE FASHION.HR-a pokazala se kao savršen spoj grandiozne funkcionalnosti i estetike.

Modni dvojac I-GLE koji čine Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak-Ranilović svake sezone uspijeva predstaviti kolekciju koja fascinira sve prave modne zaljubljenike. Svoju filozofiju rada opisale su riječima: “Nastojimo svaki put napraviti pomak jer je to naš izazov i u dobroj mjeri tu leži i razlog našeg bavljenja modnim dizajnom uopće. Kad razmišljamo o novoj kolekciji i dok je ona još u dimenziji ideja, mi naravno diskutiramo, hoćemo li ovako ili onako i bi li možda bilo pametnije razvijati ono što smo pokazale u prethodnoj kolekciji, no onda se ta potreba za novim i nečim totalno drugačijim pojavi kao neki radosni imperativ.” Glavni naglasak tradicionalno je na elementima funkcionalnosti I-GLE žene koja se ne opterećuje ekskluzivitetom već uživa u simultanom osjećaju udobnosti, Upravo je sinteza ornamenata i funkcije glavni nositelj njihove modne priče.

Večeras je svoju premijeru doživio projekt FASHION.HR INDUSTRIJA i to prikazivanjem kolekcije HERA by Robert Sever. Severova kolekcija za novi brand, rađena u suradnji sa San Peterom, jedan je od noviteta na našem tržištu i to zbog kvalitetne izrade i vrhunske dorade, te zbog novih vrsta koža. Kolekcija od 50 torbi koje su rađene u kombinacijama koža sa printom na koži, te koža u kombinaciji sa kožom oduševila je sve prisutne.

Stjepan Čuka zadržao je svoj dizajnerski rukopis te predstavio mušku i žensku kolekciju kreativnog naziva CYBER RUSSIA koja se nadovezuje na posljednju sezonu ali sa drugačijom interpretacijom gdje je ključna riječ kontrast; Strogost i mekoća, dominacija i nježnost, uzorci i pročišćenost samo su neki od ključnih elementa kolekcije. „ Ženska kolekcija je kao i prethodna unisex karaktera no ovog puta vodim vas na jedno jako neobično putovanje oblika i opozita koji se simbolički preklapaju. Muška kolekcija nadopunjena je sa nekoliko ženskih komada koji se sa svojom formom suprostavljaju dominaciji muške vizije a ujedno joj laskaju kroz jednu smislenu i kompletiranu cjelinu“ izjavio je

Stjepan Čuka.

Dizajnerica Ana Maria Ricov svoju kolekciju opisuje riječima: „Glavni motiv su neobične kombinacije tkanina i boja složene u pomalo agresivnom ali i bajkovitom duhu. Stvaram igru prozirnih i gustih tkanina kako bi naglasila ženstvenost, a krojem nastojim slijediti funkcionalnost i udobnost odjevnih predmeta.“ Kolekcijom se proteže serija torbi i marama u patchwork varijantama. Upravo patchwork obilježuje kolekciju kroz spajanje boja i tkanina te su prikazani komadi vrlo bajkoviti a istovremeno izuzetno nosivi.

Modna kuća TAJA inzistirala je na izuzetno prirodnoj kolekciji obilježenoj isključivo prirodnim materijalima i bojama koje slave svu snagu udobnog i praktičnog modnog odijevanja.

Aleksandra Dojčinović dizajnerica je čije se kolekcije uvijek iščekuju s nestrpljenjem, te je i ovom potvrdila kako zna u čemu se žene osjećaju ženstveno i elegantno. Kolekcija za jesen/zimu 2011./12. nadovezuje se na njezinu posljednju kolekciju te se prikazani komadi sastoje od laganih materijala kombiniranih sa krznom. „Pokušavala sam pronaći srž kada govorimo o udobnosti i eleganciji odjevnih predmeta i to mi je bila glavna nit vodilja i inspiracija za ovu kolekciju. Kako pronaći pravi balans?“ objasnila nam je dizajnerica.

Iz prvih redova dizajnere DOVE FASHION.HR došli su podržati: Lana Banely, Mirna Zidarić, Nenad Korkut, Saša Kopljar, Nevena Rendeli, Edita Misirić, Duško Modrinić, Marija Borić, Tihana Harapin Zalepugin, Lana Klingor, Kristina Bradač Smoje, Damir Markovina ali i uvažene pripadnice svjetske modne elite među kojima se ističu proslavljena dizajnerica Ivana Omazić ali i PR timovi niz međunarodnih modnih tvtki među kojima se ističe Weitnauer i Virginie Couffon iz obožavane francuske modne kuće Chanel.

Text by J. Kapetanović, Fashion.hr

Posted by on Mar 12 . Filed under Fashion report. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA