Home » Inspiracija » U korizmi se odričete…?

U korizmi se odričete…?

Čega se u korizmi potpuno odričete? Ne valjda shoppinga?! Nemojte, postoji puno drugih motiva za ispit vjere a test i vježbu karaktera i izdržljivosti možete primijeniti i u blažem obliku, dakle kupujte, trošite ali razumno. Shopping treba biti zadovoljstvo, užitak, mogućnost da dobijete ljepši izgled i postanete atraktivniji okolini no mnogi potrošači kupuju iz drugih razloga i često, nepromišljeno.

Psiholozi kažu, razlikujemo se po ukusu kad kupujemo ali jednako tako i po načinu na koji kupujemo. Znate li kojoj shopping kategoriji pripadate?

Vjerni jednoj trgovini – što god trebali, uvijek idete na jedno mjesto koje nudi ” from head to toe” look, različitih proizvođača na jednom mjestu i to radite iz navike i jer vam se ne da tražiti na drugim lokacijama. Za vas su idealne trgovine tipa H&M, C&A i Peek & Cloppenburg.

Rasprodajni tip – ne možete dočekati rasprodaje, gotovo nikad ne kupujete u vrijeme sezone po punoj cijeni ali pripazite, odolite kupovini jeftinih i  probranih, nekvalitetnih krpica. Često nisu za ništa a nakon dva tri pranja potpuno su neupotrebljive. Znate onu: Nisam dovoljno bogat da bi…

On line shopping – s lakoćom kupujete iz svog doma. Nema guranja, gužvi, jurnjave po trgovinama, punih blagajni, parkirališta. U toplini svog doma birate sadržaj svog ormara. Pripazite na carinske i porezne odrednice ali i na svoje klikove. I u ovom shoppingu treba znati reći DOSTA.

Shopping bez isprobavanja – na brzinu kupujete, ne isprobavate, ponesete kući i tek tamo konstatirate da ste kupili premali ili preveliki komad odjeće. U inozemstvu  možete vratiti robu nekad i nakon mjesec dana ali kod nas je važno sačuvati račun i etiketu te reagirati brzo.

Emotivni potrošač – shopping daje trenutnu utjehu i bijeg od problema ali kad stigne sve na naplatu a nemate sredstava na računu, vi ste u još većim problemima.
Upamtite to zauvijek i tugu ne liječite shoppingom.

Text by N. S. G.

Posted by on Mar 10 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA