Home » Kolumne, Text by Durica » Durica: Teroristkinja ili plesačica?!

Durica: Teroristkinja ili plesačica?!

Evo ovo je Durica. Prepoznali ste ju, zar ne?

Jučer sam išla u maškare. Točnije, išla sam na posao, ali kad radite u školi i svaki se dan pitate jeste li u zvjerinjaku ili u odgojno – obrazovnoj ustanovi, samo se u jednom od tih dana imate pravo legitimno odjenuti i ponašati kao da zaista i jeste pobjegli iza rešetaka. No, očekivano, djeca ko djeca; blesiraju se i krevelje cijelo vrijeme, a kad im daš da se ludiraju na dan maskenbala, onda je to njima glupo i „dječje“.

Kako god, meni i nekim mojim kolegicama maškare sjednu „ko kec na desetku.“ Prije tri godine sam bila Pipi Duga Čarapa što je meni prirodno, budući da ionako nikad ne mogu spojiti par čarapa, a prošle sam se godine odlučila zamaskirati u skladu sa svojom zločestom naravi pa sam bila vražica. Nije se bilo problematično odjenuti u crno, improvizirati rep od žice, staviti plastične rogove – relikviju s koncerta Prodigyja, no ono što me definitivno izludilo bilo je skidanje crne boje s lica koje je trajalo satima, a uključivalo je sva raspoloživa sredstva za pranje, uključujući i tekući sapun, kojekakve kreme i losione.
Ipak, bilo je jako zabavno makar na jedan dan biti crn od glave do pete, ko dimnjačar. Budući da sam ove godine bila jako lijena, a i kreativnost mi bila na minimumu, nisam mogla odlučiti što ću biti pa sam se bacila u razmišljanje kako bih se zamaskirala koristeći nešto iz svog ormara. Odluka je pala da to bude nekakva široka halja za koju sam se, uz puno muke, iscjenkala tijekom šopingiranja po tunižanskim tržnicama. Ni sama ne znam u koju sam ju svrhu bila kupila, ali bila mi je toliko neodoljiva da sam ju jednostavno morala posjedovati.

I eto, halja je konačno bila u pogonu, no ni sama nisam znala što bih s njom. Htjela sam biti Afrikanac, no onda mi je prijateljica, vjerojatno potaknuta recentnim zbivanjima na sjeveru Afrike, predložila da budem omraženi libijski čelnik Muammar Gaddafi. Budući da sam se uspjela dokopati samo crne indijanske perike, posudila sam ju kolegici koja mi je zauzvrat obećala dati kratku crnu kovrčavu, a i uslišila je moj apel da ukrade svojoj dječici nekakvu pušku koja je trebala glumiti mitraljez.
Opet sam se latila tube s crnom bojom i dala si oduška, što je rezultiralo time da sam bila tamna kao da sam pobjegla iz Angole, a ne iz predsjedničke fotelje sa sjevera crnog kontinenta. Tako sam, do pola namaškarirana, na glavnoj cesti desetak minuta čekala kolegicu pedagoginju da me poveze, a ne moram ni spominjati da su mi vozači trubili kao ludi.

Kad je stigla, smijala se kao luda, a pogotovo kad me primorala da, tako namazana, idem s njom u trgovinu kupovati nagrade za klince. Kad sam instalirala periku, s užasom sam ustanovila da izgledam zastrašujuće otprilike kao kakav mlađahni reggae pjevač ili kakva dobroćudna jamajčanska gospođa.

Nije pomogao ni improvizirani turban koji me trebao učiniti zlim teroristom. Da jad bude još veći, jedna me učenica začuđeno odmjerila od glave do pete i upitala jesam li ja Hare Krishna, a druga je slavodobitno komentirala kako sam joj baš cool odjevena u plesačicu! Ogorčeno sam odmarširala po svoj zadnji adut – pušku koja je glumila mitraljez – i odlučnog izraza lica krenula u dvoranu u kojoj se održavao maskenbal. Nakon programa mi se opet par učenika obratilo s pitanjem:“A što ste vi zapravo trebali biti?!“

Gnjevno sam odmahnula svojim oružjem i pokušala namjestiti ubilački izraz lica libijskog vođe, no kad sam se pogledala na fotografijama, došlo mi je da od muke zapjevam Marleyevu „Buffalo soldier“. Toliko o gadafijevskom stavu. Odlučnost sam pokazala jedino u sustavnom trljanju i pranju lica u pokušaju da se riješim lažne boje puti.

I onda mi još danas dođe jedan klinac reći da sam jučer baš super izgledala odjevena u Mlečanina!
Bolje bi mi bilo da sam se, umjesto u propalog terorista, poput Severine zamaskirala u crnu labudicu!:)

Text by Durica

Posted by on Mar 9 . Filed under Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA