Home » Fashion report, Kolumne, Text by Đ. Mujadžić » Lagerfeldov modni teatar

Lagerfeldov modni teatar


Još jednom je pariška Velika Palača, bila promijenjena u veliko gledalište, nekadašnjih teatara. Dekor je evocirao izgorjelu šumu : na podu ugljen, lava i ostaci vatre. “The Survivors” su izlazili iz dva prepoznatljiva kufera marke “Chanel”, odjeveni u odjeću što je sasvim odgovarala ugođaju- sivog antracita, crnu ili nijansu kavijara, mnoštvo sivih tonova na svim vrstama tweeda i reljefne vunene  modele, kao i one sa produženim vlaknima. Jedan bordeaux uzorak je otkriven u sredini palete, što iskazuje- sutrašnjicu nuklearnog slavlja!

Sve epohe su izložene, počevši od flamanskih kostima, španjolskih okovratnika, kao i plastrona, jednostavno spojenim s kolekcijom jesen-zima 2011/2012, pa pojačavaju kulturnu nostalgiju, prije seizma. Najviđeniji odjevni predmet ostaje “jumpsuit”, najprije muževan, od tweeda, kompletiran  “Chanel” torbicom, potom teži, napravljen od platna ili prošivene te podstavljene, crne kože.
Ne izostaje ni famozni kaputić “Chanel” ležerno produžen,  nalik redingotu i s kraćim rukavima.

 

Androgine ženske  figure, predvođene 40 godišnjom Stellom Tennant, pretvorene su u Amazonke modernog doba, s ravnim cipelama, na  način motorista i rukama u džepovima. Hlače su najčesće baggy a šminka kao i frizure, čuvaju diskretni ton kuće. 

Karl Lagerfeld sa 77 i pol godina najavljuje da je kraj strassu i šljokicama, odnosno “bling-bling fashionu”, kako se to kaze, u Parizu. Osjeti se utjecaj 80-ih godina prošlog stoljeća, slaganje odjevnih predmeta, jednih na druge. Za večer čipkani kombinezoni, haljina od perja …sve u crno- sivim tonovima.

Kaiser Karl je slijedio stihove Verlaineove poeme : “U pustom i ledenom parku…”! U tom parku dvije utvare razgovaraju, prva pita :”Sjećas li se naše nekadašnje ekstaze”? Modna ekstaza je završila neobičnu smotru i ocito se nalazi na strani elegancije i razumnosti.

Les coulisses d un  defile Chanel avec Karl Lagerfeld

Text by Džana Mujadžić

 

Posted by on Mar 9 . Filed under Fashion report, Kolumne, Text by Đ. Mujadžić. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA