Home » Inspiracija » Trend: Iz arhitekture u modu

Trend: Iz arhitekture u modu

Današnji arhitekti sve češće prave profesionalne  izlete u razne sfere umjetničkog djelovanja, što i nije čudo s obzirom na njihovu edukaciju i u području industrijskog dizajna a danas se gotovo svako veliko ime u arhitekturi barem jednom okušalo u dizajniranju nakita, cipela, namještaja, pribora za jelo ili u grafičkom dizajnu. Nije ni mali broj onih koji se zadrže na projektima vezanim samo za modnu industriju.

Među njima je jedan od najistaknutijih  londonski arhitekt Daniel Widrig, koji je ovih dana sudjelovao i na pariškom Fashion Weeku. Widrig je u Parizu predstavio nastavak suradnje s Iris van Herpen, dizajnericom iz Nizozemske i to kroz drugu zajedničku kolekciju, Escapism.
Početak suradnje bila je kolekcija Crystallization u kojoj je prvi put upotrijebljen 3D printer, na lanjskom Fashion Weeku u Amsterdamu. Za izradu nove kolekcije, Escapism ponovno je upotrijebljen spomenuti printer a kolekcija je naišla na odlične kritike.

Text by N. S. G.

Posted by on Mar 9 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA