Home » Trendovi » Inspiration: SM ART

Inspiration: SM ART


Ne vjerujem da će vas ova robica dovesti pred oltar, prije će vas od njega otjerati pomoću svete vodice i uvaliti u ozbiljne probleme. No, nikad ne znate, možda vas ipak jednog dana dovede pred matičara ako ćete ju dovoljno dugo nositi pred partnerom koji naginje S&M kulturi.

Sjećam se, pred deset godina punu sam godinu dana svakog dopodneva prolazila pored kafića SMART u Beču a da nisam niti jednom virnula u  njega. Izvana bezličan, uvijek zatvorenih vrata, s osušenom poluuvelom  biljkom na samom ulazu, djelovao je nezanimljiv i neposjećen, štoviše polunapušten, kao klub propalih književnika koji je radio tek od tri popodne, sve dok jedne večeri nije bilo toliko vruće u apartmanu bez klime da smo moje društvo i ja morali pootvarati sve prozore a osvježenje potražili na njima, proučavajući zbivanja na ulici.
Petak je bio i 4 sata ujutro. Mercedes do Mercedesa se parkirao ispred navedenog lokala.
– Ja ne vjerujem…- napokon prozborih, zbunjena – koji…???
– Što ne vjeruješ? – začuh glas kraj sebe.
– Caffee…taj dolje…daj gle kakvi auti tu parkiraju…
Bio je poprilično mrak na ulici ali ono malo umjetne rasvjete jasno je ocrtavalo linije skupocjenih automobila. Iz svakog od njih izlijetala su čudna bića u crnom a lupetanje potpetica odjekivalo je ulicom. Bića su žurila. U caffee. Na neku feštu.
Još mi nije bilo jasno. Tek iduće jutro, dok je čistačica čistila ispred ulaza u SMART i brisala ulazna vrata koja su napokon otkrila unutrašnjost kafića, shvatih koliko sam mala, provincijska, neupućena curica.

Interijer je bio okupan luksuzom a na šanku spazih lance, glave lutaka s crnim latex maskama koje bi se vjerojatno dopale i CatWoman te požurih prema svom odredištu kako me nekim čudom neka neobjašnjiva sila ne bi povukla i zatočila unutra.
Dakle, nije bio kafić – okupljalište književnika niti umjetnika već SM ART place bizarne zabave.

Naravno da sam i svom društvu ushićeno priopćila najnovije otkriće. Smijuljili su se, navodno su znali ali ih je zabavljalo moje čuđenje. Moš’ mislit kako su znali. Mogli su samo nagađati, vanjski izgled lokala nikad ne bi otkrio njegov sadržaj, osim da imate prilike virnuti unutra. A virnuti ne možete, mogu samo odabrani.

Zabavljali su se na moj račun kad bih nosila visoke potpetice i uske crne čizme s patentom po cijeloj dužini, jakog špica ( koji je tad bio IN) i stoga i vas odlučih počastiti ovim tekstom da ne živite poput mene u neznanju a pogotovo ljubitelje ovog specifičnog modnog stila i lifestylea.

Ako niste znali, SM je opet IN, inspirirao je mnoge dizajnere a nove poklonike je dobio među obožavateljima Lady Gage i Rihanne, koje odjevne predmete inspirirane ovom kulturom ne nose samo na svojim nastupima već i privatno. Jedan od nosivijih komada su kožne hlače ili one od latexa, latex – leggins tzv. treggins, koje često vidimo na mnogim celebrityjima.

Celebs like treggins a moram priznati, ponekad ih nosim i ja, slično kao Lindsay i Miley na fotografijama. Ipak sam ja škorpion u podznaku. ;-)

Text by N. S. G.

 

Posted by on Mar 7 . Filed under Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA