Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Durica » Zoe estetics or EMK Placenta? Or…?!!

Zoe estetics or EMK Placenta? Or…?!!

Dvadeset i deveto ljeto mi je već šest mjeseci na plećima pa se volim našaliti da mi je ovo posljednja tinejđerska godina. Sada ulazim u tridesete – godine u kojima svaka žena doživljava vrhunac i može se u potpunosti ostvariti u svim sferama života. Tako barem tvrde i kunu se mnoge slavne dame. Naravno, sve odreda u tridesetima. Naime, nisam čula niti jednu dvadesetogodišnjakinju da jedva čeka utrčati u treće desetljeće.

Bilo kako bilo, sad bih već trebala malo dulje proučavati svoj odraz u ogledalu tražeći prve bore i praveći ratni plan borbe protiv toga zla koje muškarčevo lice čini šarmantnim i muževnim, a ženino oranicom preko koje je upravo prešao kombajn. I to sa svim priključcima. Bilo kako bilo – meni se to uopće ne da! Barem trenutno. Upotrijebit ću izraz kojim su u nekom broju Cosmopolitana opisali kozmetički stil jedne naše manekenke, aludirajući na njen minimalizam u upotrebljavanju preparativne kozmetike: soap and water djevojka. Mogla bih se velikim dijelom s tim poistovjetiti jer bih broj hidratantnih krema koje sam u životu potrošila komotno mogla nabrojati na prste jedne ruke.

Jednostavno, nisam imala naviku koristiti ikakvu kremu, a kad bih si i kupila koju, upotrebljavala bih ju jako neredovito, kad se uopće sjetim da ju imam ili kad bi me cimerica izgrdila da uopće ne brinem o njezi kože. Sada se mogu pohvaliti da imam kremu za lice, ne koristim ju svaki dan, ali i to je neki početak. I da stvar bude bolja, uz naziv moje kreme, umjesto da piše anti-age, stoji – young care. Dakle, još sam očito predjetinjasta za prevenciju oranice, što znači da se kozmetička industrija koja svake godine na tržište izbacuje na tisuće novih proizvoda koji „zaustavljaju“ starenje neće baš na meni obogatiti.

Veoma malen broj žena, a posebno celebrityja, ne mari za neminovnost promjene teksture svoje kože i odluči starjeti dostojanstveno ne poduzimajući ama baš ništa protiv toga. S jedne je strane takva pojava sasvim razumljiva među holivudskom elitom jer je općepoznato da se posljednjih godina radikalno smanjio broj kvalitetnih glumačkih rola namijenjenih glumicama srednjih godina pa se ove etablirane zvijezde pokušavaju održati mladolikima što je dulje moguće. Osim toga, neprestano dolaze nove, ljepše – i mlađe. U toj bespoštednoj borbi za vječnu mladost sredstva se ne biraju; odlazak po nož, kemijski peeling, injekcije botoxa, kreme s najvjerojatnijim sastojcima…E, zanimaju me ove potonje. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su se neke mlade holivudske nade, poput tada dvadesetogodišnje Scarlett Johansson, odlučile već u toj dobi započeti s korištenjem proizvoda protiv starenja, a sve zbog, kako i ona sama navodi, golemog pritiska koji vlada u Hollywoodu gdje „svi izgledaju dobro“.

Prava je istina da upotrebljavanje proizvoda namijenjenih ženama iznad četrdesete godine ubrzava proces starenja kože! Potrebno je odabrati kreme u skladu sa životnom dobi, a istraživanje u kojem su znanstvenici testirali 12 krema različitih proizvođača u šest tjedana na ženama od 35 do 65 godina dokazalo je da su Niveine, L’orealove i ostale „jeftine“ kreme polučile jednak uspjeh kao i one bezobrazno skupe poput Shiseido Future Solution LX ili Juvena Master Cream za koje ćete izdvojiti pola svoje mjesečne plaće. Bez obzira na ta saznanja, tržište krema s neobičnim sastojcima u čiju se čudotvornu moć proizvođači zaklinju cvijeta, a imam dojam da je krema popularnija čim je njen osnovni „revolucionarni“ sastojak čudnovatiji. Sve me to skupa podsjeća na pripravljanje čarobnih napitaka baba vračara iz dječjih bajki, no evo nekoliko trenutno vrlo popularnih na tržištu:

La Prairie Cellular Serum Platinum Rare – ova se krema vodi sljedećom analogijom: ako je platina jedan od najdugovječnijih metala, namažite lice kremom s platinom pa ćete biti mladoliki kao Dorian Gray, a zapravo stari kao Metuzalem. Za ovu ludost budite spremni iskeširati tričavih 4.518 kn.

Zoe estetics Eternity- ova kolekcija vam nudi kreme i serume sa zmijskim otrovom azijske zmije Tropidolaemus wagleri, poznatije pod nazivom Temple Viper. Nakon uporabe ovih proizvoda postanete lijepe i mlade kao snaha guja iz Šume Striborove, samo pazite da vas ne oda gujin jezičac!

La Prairie Skin Caviar Crystalline Concentre i Zoe Estetics perfection – ove vas kreme mame svojim glavnim sastojkom, a to su riblja jaja poznatija kao kavijar. Ako vas razljuti njihova neučinkovitost za koju ste se oprostili od dvije i pol tisućice kuna, u nastupu bijesa ih uvijek možete namazati na prepečenac i mirne duše pojesti za doručak.

 

Baba de Caracol – evo još jedne „životinjske“ kreme kojoj je glavni sastojak, ni manje ni više, nego – sluz puža. Priznajte, nakon ovog saznanja na sporohodajuću kućicu više nikad nećete gledati istim očima, a možda se čak odlučite ucijeniti ga bolnom smrću u kipućem loncu ako vam ne oda tajnu vječne mladosti?

EMK Placenta – serum protiv staračkih bora sadrži proteine iz placente ili predležeće posteljice u kojoj leži plod tijekom trudnoće. Pa tko voli…ili ima dobar želudac…

Skinscience Spermineglavni sastojak ovog seruma je spermin, rastvorljiva kristalna supstancija koja se nalazi u svježoj čovjekovoj spermi. Eto jednog sastojka prilikom čijeg nabavljanja svaka žena može spojiti ugodno s korisnim.;)

 

Da se za tajnu vječne ljepote ne moraju davati baš tako veliki novčani iznosi, otkrila je trendsetterica Victoria Beckham koja je za jednog svog putovanja u Japan saznala da ljepotu gejšina tena omogućava tretman lica slavujevim izmetom. Nakon što ga je isprobala i oduševila se, slijedio ju je i njen poslušni mužić David. Nije poznato jesu li nabavili slavuja za kućnog ljubimca ne bi li imali izravne pošiljke dragocjenog eliksira u privatnosti svoga doma.

Jedva čekam da neki nadobudni znanstvenik otkrije eliksir mladosti u psećem izmetu. Već bih u samom startu imala dvostruki jocker; mađarska vižla i čupavi mješanac bi dobili novi smisao svoga postojanja!

Text by Durica

Posted by on Mar 2 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA