Home » Inspiracija, Kolumne » NeMrešBilivit: Opet nisam u modi!

NeMrešBilivit: Opet nisam u modi!

He will never go out of fashion!

Ma daj, dosta mi je tih trendova, te mode, toga biti IN! Kad sam bio mali bio sam skroz demode i svi su me zae*****i. Baš svi. Iz razreda, kvarta, kluba, društvo s mora, skijanja, čak su me i oni iz saveza omladine zezali! Moš misliti mode u mladih skojevaca. Al imali su i zašto….. doduše.

Kad su se recimo nosile uske traperice, ono uz nogu, moj bratić, tenisač, državni omladinski prvak u dvorani, faca, moj idol,  stariji bratić, volio sam reći buraz….. nosio ih je. A ja sam imao široke hlače, pa su još imale i neke džepove, ko šljakerske, ono kako se danas nose. Svi su mi se smijali. Imao sam i majicu na kojoj je pisao neki glupi slogan… ono kako se danas nosi , znaju ovi današnji klinci. A on je imao majicu na kojoj je pisalo John Player Special! To su bile neke cigarete. I još jednu na kojoj je pisalo Cambridge University! I opet su se meni smijali….. Imao je on i sajmonice, cipele, to su svi imali. Osim mene naravno! Ja sam imao neke čudne, kao retro, otprilike ovakve kakve se danas nose…
Jel treba reći kome su se smijali? Ah da, umalo da zaboravim! Friz! Buraz je imao talijanku, onako je lijepo padala na čelo, uh kako sam želio talijanku. A ja? Imao sam neku kratku frizuru, nekako kao ovi današnji klinci, skoro ćelavo….. Valjali su se od smijeha kad sam nailazio!

E ali, čekao sam ja svoj trenutak, znao sam ja da će on kad tad prerasti te traperice i te majice, pa će ujna doći s punom vrećom, pa ću i ja biti u modi! A za friz…. pa valjda će se mami više pokvariti ta glupa mašinica za šišanje.
I dočekao ja ujnu kad je završila škola. I čekao jesen da im pokažem, svima u razredu. Mama je rekla da je to baš dobro jer sam prerastao svoju odjeću. Sva sreća, mislio sam, ne bi ti ja više obukao te hlače. I došao sam u školu, prvi dan, u uskim levisicama, onim uz nogu, kad tamo Cobra, Denis i škvadra ….. u trapezicama. Plakali su od smijeha i pokazivali prstom na mene, vidi ga, papak……. uske čehla! Frend, kaj si došel iz muzeja, ha?

Probao sam doma one stare hlače, ali nije išlo, male. Mama je rekla da mi ove uske baš dobro stoje, a uostalom nisam li cijelu godinu tražio baš takve? Mrzio sam i mamu i ujnu i susjedu koja je istio rekla mami da mi te uske dobro stoje…. sve sam ih mrzio.! Takvih sam priča periodički imao dugo godina poslije.
Zajednički nazivnik? Papak! Nick? Papak! Pasword? Ne, nije Papak. To je prejednostavno! Papčina!

I onda je bratić odrastao, i postao trener, i otišao u Njemačku raditi, i donio mi Kappa trenirku, istu kakvu će Ameri te godine nositi na olimpijadi, i rekao mi – Buraz, vrijeme je da i ti imaš nešto ko grom….

I prvi sam imao tu trenirku u društvu. A svi su je htjeli. Bilo je ljeto, i ja sam bio kod tetke u jednom provincijskom gradiću na jugu bivše države. Tamo su ljudi van svih tokova. I tamo mi se jedna djevojka baš sviđala. I odlučio sam je zbariti. Uostalom imao sam i guba trenirku! Ta djevojka, koja će jednoga dana postati i moja bivša supruga, iskomentirala me ovako nakon prvog susreta:
– Baš si mi drag, super si mi, oćemo se opet naći? Samo, molim te obuci nešto drugo, ovakve trenirke kod nas nose samo cigići, pa znaš… da me cure ne bi zezale…..
Htio sam ubiti bratića. Na mjestu! Već sam počeo i planirati! Ali to jutro je otišao!

I tako dalje. Onda sam odrastao, pa počeo raditi, pa familija, pa nisam baš mogao sebi priuštiti… Ali sve dođe na svoje….. kad tad! Znam to ja! To je mama uvijek govorila. I bratić to zna reći! Imam danas dobar posao, pa imam i nešto love. I još me kćer savjetuje! A ona zna što je IN. Nakupovao ja majica, košulja, hlača, cipela, jakni….. i frizura mi je ko nekada, samo se sada nitko ne smije!
Mamicu im njihovu, a ista kakvu sam nosio prije dvadesetipet godina! I sve super. Al niko ne vidi. Ni košulju, Getto, ni šuze, pretprošli tjedan iz Londona, ni čehla, boli glava…… niko iza ovog us****g ekrana ništa ne vidi! Nitko me ne pita kako sam obučen ni kakva mi je frizura.

Imaš msn, ID, icq, skype ili kakva već slova pitaju… Neeeemaš? Svašta! Koji si ti…(ovdje fali papak)
Joj, daj, moraš si to napravit….. i časna riječ, nitko ne pita za šuze!!!

Opet nisam u modi. Nemreš bilivit!

Text by NeMrešBilivit

Posted by on Feb 27 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA