Home » Trendovi » Stulpen, cuffs, štucne…

Stulpen, cuffs, štucne…


Zdravlje na usta ulazi, bolest s nogu dolazi. Znaš da si ostario kad moda tvog djetinjstva opet postane IN!

Pođete li u shopping u Austriju, pa krenete švrljati po trgovinama čarapama, naići ćete na naziv “Stulpen”. Dohvatite li ovaj  proizvod s etiketom na engleskom jeziku, moguće je da ćete pročitati “Cuffs” no molila bih nekog da mi kaže kako ovom proizvodu kažu kod nas, na hrvatskom jeziku!

Još kao malena djevojčica, oduševljena s Jennifer Biels i Flashdanceom, nosila sam ovo čudo na nogama, povrh hlača, iznad cipela. Sve su ih djevojčice nosile osamdesetih a inspiraciju su našle u aerobicu i naravno spomenutom filmu. Neke od nas same smo ih plele, što šarenije to bolje a izvrsno su za hladnih dana grijale naše gležnjeve. Pritom smo se strogo držale modnog pravila: široki gornji dio, veća bundica –  nosile smo ih preko cipela; uži gornji dio, nosile smo ih uvučene u cipele.

Naišla sam na nekoliko zanimljivih modela, kod Comme, Ergee, C&A, Paul & Joe Sister ali još nisam sigurna koji im je pravi naziv. Čarape nisu, jer su cjevaste, na oba kraja otvorene; mi smo ih osamdesetih zvali – štucne. Je li naziv ostao do danas?!

Na fotografijama: Ergee stulpen

Text by N. S. G.

Posted by on Feb 20 . Filed under Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA