Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Mariann » Ma kakvi Stilisti!

Ma kakvi Stilisti!

Novi Cosmo je već vani. Duže vrijeme je i Elle, i to 100. slavljenički broj. Nije to ni tako velika brojka- Elle izlazi tek sedmu godinu.

Slična je situacija i sa srpskim brojem, no kolege u susjedstvu ipak su ponešto napredniji po tom pitanju.

Komparacije su dobronamjerne, da se ogradim od mogućih napada. Nije posrijedi neko favoriziranje ovog i onog na uštrb domaćih modnih publikacija, no ne treba zaobići činjenicu da je srpski modni svijet mnogo življi i uzbudljiviji kao i Beogradski noćni život o kojem strani časopisi toliko govore. A tek modni blogeri- tu je srpska populacija itekako bogata.

Da se ipak prebacimo u domaće vode, kažete?

Da, imate pravo. Ima se još štošta reći, i ne kažem lošega. Vrijedi vidjeti kako će nas sadržajno i estetski obradovati Stilist, novi modni časopis, zasad prilog u nedjeljnom Jutarnjem Listu.

Cijena: 14kn. Promotivna, pretpostavljam. Nakon promoviranja bit će još i veća cijena.

U to ne sumnjam.

Jutarnji je vičan tome da uz standardni list doda još nešto za one koji neumorno listaju, tragajući za sadržajima nad kojima će barem duže vrijeme zastati.

Tako je to bilo i sa J3, dodatkom na tjednoj bazi koji se više izrađuje,a obećavao je u modnom, kulturnom, blogerskom, kulinarskom smislu.

Na naslovnici 1. broja Stilsta nalazi se Jeniffer Anniston, što je za mene osobno pomalo začujuđuće loš odabir za prvijenac koji bi morao više kupovno stimulirati čitateljstvo, k tome i onaj tip koji je dosad kupovao Cosmopolitan te i dalje ostaje vjeran magazinskom dotičnog uredništva. Jennifer nije više toliko prisutna u tisku koliko je bila za vrijeme Pitt fiksacije, a ni filmske uloge joj nisu bile zapažene. Da su možda stavili Natalie Portman, dobili bi na jackpotu. Crni labud je sada toliko razvikan da mi se i na FB-u ukazuju kritike ( pozitivne, manje negativne ) vezane uz taj film.

Novost uz Stilist je i medijska propaganda koja ne staje na internetu ili drugim tiskovinama, već se seli i na TV ekrane. Domišljato, za takvu vrstu magazina.

Kako se Stilist polako dokopao televizijskog prostora, tako se i Cosmopolitan marketinški proširio i na mjesta koja se ni u ludilu ne bi smjela koristiti kao prostor za oglašivanje modnog časopisa. I to gdje? U 24 sata!

Treba vam zaista majstorstvo da izmaknete svekolikoj sili djelitelja popodnevnog izdanja ili javnih kutaka na kojima se nalazi jedan od rijetkih besplatnih novinskih mini-izdanja za obične ljude. Cosmo stranu sam odmah i istrgnula kao vrlo bizarni pronalazak, kao da je ta stranica nekako slučajno zalutala među dosadnim reklamama, točnije raznim akcijama iz prehrambene industrije.

Elle se izolirano drži samo dostojnih medijskih prostora. Eto, Cosmo se ne ustručava, što može biti i produktivan pristup budući da su 24 sata vrlo čitana, barem dok se čeka na neko prijevozno sredstvo ili se već putuje u njemu. To samo umanjuje vrijednost i funkciju čitanja tog dnevnog lista, dok se modni magazini mogu čitati s noge, ali još pažljivije ih se lista u toplini vlastitog doma.

Ako je Stilist novi projekt EPH grupe, domaće uredničke snage, nasuprot stranom podrijetlu Cosma i Elle, znači li to i neki pokušaj odcjepljenja od stranih časopisa i uzdavanje u domaće modno vodstvo? Imena koja će svojim tekstovima bogatiti novi magazin jesu provjerena imena koja se sele iz Cosma, a to su Rujana Jeger, Zrinka Pavlić, Ribafish ( intervju s njim radila je naša kolumnistica portala, Durica ) te još neki. To je i dalje light štivo za korisno ubijanje vremena i poneka mogućnost za smiješne trenutke za vrijeme čitanja.

Za kraj naj-naslovnica za veljaču 2011.:

Text by Mariann

Posted by on Feb 10 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA