Home » Interview, Kolumne, Text by Durica » Interview: Krmpa, from Deafness By Noise!

Interview: Krmpa, from Deafness By Noise!

Razgovarali smo s Hrvojem Krmpotićem, alias Krmpom, frontmanom legendarne samoborske hard core grupe Deafness By Noise koja je, osim na našim prostorima, poznata i popularna diljem Europe. Svima vama koji ste njihovi obožavatelji, evo poslastice, a vama koji još niste upoznati s njihovim radom, evo prilike da to i postanete.

Koliko dugo postoji bend?

Band je formiran 1990., ali nije krenuo s probama, tj. nismo imali ni ime. 1991. počinjemo s prvim probama i imenom Deafness By Noise. Prve koncerte sviramo početkom 1992. s Hells Bells, Hladnim Pivom, Motusima, Natural Disaster, Abzž Normalan, Anesthesiom i Falschpieler.

Kako ste smislili ime?

Prvo smo imali, tj. koristili KHC kao skraćenicu za kajkavski hard core, ali onda je Bimbo došao jedan dan na probu s idejom da se zovemo Deafness By Noise jer se tako sigurno ne zove niti jedan band. Svima se dopalo i onda je Buncek, zagrebački tattoo artist koji je nacrtao omot prve ploče Hladnog piva „Džinovski“, i nama isto tako nacrtao Screamera kao logo banda. Ostalo je povijest.

Možeš li nam ukratko predstaviti članove benda?

Jezgra banda smo uvijek bili i ostali nas troje:
Bimbo – bass
Rođo – gitara
Krmpa – vokal

Danas su u bandu još:
Andro – bubanj
Frank – gitara

Kroz band su prošli još mnogi naši prijatelji: to su Šprajc iz banda Dikobraz, Ficho iz banda DryFlood, Zaba iz nekog black metal banda (zaboravio sam im ime jer im je apsolutno nečitljivo), zatim Playo iz Mikrofonije i Merdjan iz banda Patareni.

Kako bi opisao vrstu glazbe koju izvodite?

Ukratko – to je čisti hard core rock`n` roll.

Koliko je ta vrsta glazbe glazba popularna na ovim prostorima?

Ako je jeftina ulaznica za koncert, klub je uvijek pun na našoj svirci, no mi godišnje odsviramo dvije europske turneje, dok u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni sviramo samo vikendima.

Mislim da smo sa zadnjim izdanjem „Aim to please“ i world wide dealom uspjeli osvijetliti obraz hrvatskom hard coreu u Europi i svijetu.

Bend postoji već dugo. Jeste li zadržali prvobitni zvuk ili ste ga mijenjali kroz godine?

Band postoji dvadeset godina. Svaki band koji uspije u tome što svira ili želi uspjeti mora se muzički razvijati, pa tako i Deafness By Noise. Zadnja dva albuma smo odradili s Andy Classenom, producentom Holy Moses koji nam je dao produkcijske smjernice i visokobudžetni zvuk koji smo oduvijek željeli.

Koliko ste albuma dosad objavili?

3 albuma , 2 Ep-ja do sad. Prošle smo godine snimili dupli album za dvadeset godina banda, a izlazi sljedeće godine s bonus DVD live snimkama i interviewom za I Scream records.

Koji smatrate najuspješnijim?

Daleko najuspješniji po tiraži je „Aim to please“ koji je izdao I Scream records iz New Yorka zato što se prodaje svugdje u World Of Music dućanima, a ima ga od Japana, Novog Zelanda, Australije , Amerike , Europe do Rusije. Samo ukucate u google i uvjerite se sami. Za one koji nisu upoznati, I Scream records je sestrinska firma Warner Musica.

Gdje ste sve nastupali?

Zahvaljujući MAD Tourbooking iz Berlina obišli smo Europu 10 puta, što s velikim bendovima kao support, što na samostalnim turnejama. Odsvirali smo sve kultne klubove u Europi od Italije, Njemačke , Nizozemske, Belgije, Francuske, Mađarske, Poljske, itd..
Već nam je bukirana turneja u travnju i otprilike za listopad ove godine. Oko tridesetak koncerata.

Koji vam je koncert ostao u najboljem sjećanju?

1 Mai fest u Berlinu pred cca 100.000 ljudi od velikih, a od klupskih u legendarnom SO36 u Berlinu s Mad Ball 2004. i u Močvari sa Sick of it All 2006. I, naravno, svaki koncert u Splitu mi je drag jer je uvijek pun klub. Netko bi kao odgovor naveo prvi koncert, ali ja se našeg prvog koncerta gotovo i ne sjećam.

S kojim ste sve bendovima surađivali?

Na snimanjima albuma smo najviše surađivali s Rykers i Brightside, a više-manje sa svim poznatijim bandovima s naše scene smo svirali, od Biohazarda, Propaina, Mad ball, Sick of it all, H20, itd.

Vaši glazbeni uzori?

Imamo ih mnogo, svatko od nas sluša više žanrova muzike. Bazično svi volimo hard core punk i rock 80-tih, te trash metal također. Ja volim i underground hip hop – Jedi mind tricks, Necro, Ill bill, Danny diablo.

Hoćete li ostati vjerni sebi ili ćete prihvaćati novitete u glazbenim trendovima?

Hard core punk nije trend. To je jednostavno način života kojim mi živimo.
Glazbena industrija stvara trendove, ne mi.

Kako birate odjeću za nastupe?

Uglavnom nosimo sponzorsku odjeću. Ništa posebno, ali mora biti praktična da se lako osuši nakon koncerta. Ja, recimo, obvezno koristim profi tenisice za trčanje jer su mu stradali već i zglobovi i koljena od 20 godina skakanja po stageu i primjećujem da je to publici ful čudno, ali ja sam za zdravlje prije svega.

Imaš li tetovažu?

Imam ih i volim ih.

Otkud ideje za njih?

Sve su moje tetovaže spojene u jednu veliku priču i poruku; traditional tattooi su mi na prsima, ruke i leđa su mi u Sean Taggart art (Sean Taggart je NY umjetnik koji je crtao u osamdesetima), a noge su mi opet u kombinaciji traditionala i onoga čemu sam posvetio život,
a to je glazba.

S koliko si se godina prvi put tetovirao i planiraš li stavljati još tetovaža?

Sa osamnaest godina, a tetovirat ću se dok budem imao dobrih ideja.

Što za tebe znači pojam „moderno“?

Ne povodim se za trendovima, znam što je “in“, ali uvijek želim biti nekako svoj i nosim ono u čemu se najbolje osjećam.

Text by Durica

Posted by on Feb 8 . Filed under Interview, Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA