Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Tomislav » Wanted: Stjepan Čuka fashion

Wanted: Stjepan Čuka fashion

Prekrasni sunčani dani usred zime odmah su u meni probudili sjećanje na proljeće, ljeto i sve lagane odjevne  kombinacije.
S obzirom da zaista cijenim hrvatski dizajn, prvi klik u glavi pritom mi je bio Stjepan Čuka. Ovaj talentirani mladi dizajner je ne samo mene nego brojne pratitelje mode ostavio bez daha.

Njegove kreacije svidjeti će se osobito onima koji nisu skloni eksperimentiranju i igraju na sigurno; upravo iz razloga što su većinom crne boje. Opet, s druge strane, svaka od njih ima nešto posebno pri čemu se nećete uklopiti u masu dosadno obučenih ljudi. Stjepan radi muške kolekcije, ali se tu našla i pokoja ženska odjevna kombinacija.

U njegovim kreacijama svaki mladi urbani čovjek će se zasigurno osjećati ugodno, s obzirom da ih se zaista može odijenuti u svakoj prilici. Izdvojio bih nekoliko onih koje su me fascinirale; pomislih pritom na onu poznatu rečenicu:  ” Moram to imati u svom ormaru”!

Prve su zasigurno traperice iz njegove ”Play Polo” kolekcije, s kojima možete riješiti brigu oko toga što obući u svečanim i svakodnevnim situacijama. Njegova posljednja kolekcija za proljeće/ljeto 2011, također pripada skupini ”poželjnih stvari u svakom ormaru”.

Osobito su me se dojmili sakoi, trenutno vrlo moderni a Čuka  ih vidi u kombinaciji s popularnim startasicama.

Stjepan, osim što se bavi dizajnom odjeće, dizajnira i modne dodatke u svome P. S. design studiju, pa su tako neki od njih i rokovnici s presvlakom od kože, pamučnih materijala i sl. Oni će sigurno upotpuniti bilo koji od vaših outfita.

Ovim tekstom  sam vam htio dokazati kako nema potrebe da se zanosite nekim svjetski poznatim markama kad i kod nas, u Hrvatskoj,  imate kvalitetu, originalnost, kreativnost  – sve na dohvat ruke.

Stoga ljudi navalite, jer hrvatski dizajn je više nego ikad – IN.

Text by Tomislav Vlahović

Posted by on Jan 21 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Tomislav. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA