Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Tomislav » There’ll be good times. And there’ll be bad times…

There’ll be good times. And there’ll be bad times…

…but in a good time and bad time together, untill death do us part!

”Rijetko koja djevojka ne sanja od malih nogu o savršenom vjenčanju” ovim riječima je otvorena modna revija vjenčanica i večernjih haljina 2. Osječkog sajma vjenčanja.

Reviju je otvorila španjolska modna kuća La Sposa; na njoj su u tri različita izlaska prikazane vjenčanice i večernje haljine. Kreacije vjenčanica krasile su njihove jednostavne linije u kojima su se ispreplitali elementi modernog i tradicionalnog dizajna, no nažalost nisu pokazale ništa što do sada nismo vidjeli.

Ono što je mene ipak oduševilo su svakako La Sposine unikatne vjenčanice, koje je dizajnirala Ivana Sivč. Kreacije su pomalo odisale 60 – tim godinama prošlog stoljeća, ukrašene tilom i s vrlo malo cirkona te  prekrasnim cvjetovima koji su dali poseban štih  kreacijama.

Što se tiče večernjih La Sposinih haljina, među njima se istakla prekrasna duga haljina ukrašena Slavonskim dukatima ali i neke kraće haljine vrlo modernog kroja.

Na ovom sajmu posebno su me iznenadile i oduševile nove, mlade dizajnerske snage Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti; učenici  – kreatori zanimljivih vjenčanica, koje bi svaka mlada, urbana djevojka poželjela na sebi na svoj dan vjenčanja. Ne, niti jedna nije bila bijela već su se na pisti izmjenjivale  siva, boja šampanjca i zlatna. Ove kreacije su svakako odavale optimizam mladih ljudi, pod nazivom  ”Kraljevi meduza”; stoga su njihove večernje haljine  bile pravo osvježenje ove večeri, u prljavo ljubičastoj varijanti, zelenoj i krem. Doista su haljine bile sexi; siguran sam da bi se u njima  svaka djevojka osjećala posebnom.

Ovdje se istaknuo mladi dizajner Domagoj Štimac a prekrasan nakit koji je upotpunio kolekciju dizajnirala je Magdalena Klem.

Večernje haljine je prezentirala i osječka dizajnerica Lidija Pihler Yuniku. Iz njenih kreacija se zaista mogla iščitati  kreativnost ali i iskustvo. Posebno me se  dojmila prelijepa smeđa duga haljina, na  gornjem dijelu ukrašena kožnim srcima.

Scenografija je bila u potpisu Marka Bijelića, koji je učinio da ova revija izgleda još glamuroznije.

Moram priznati da su me jedino razočarale pojedine manekenke koje i nisu profesionalno ponijele i na prikladan način prikazale vjenčanice i haljine. Ali ovdje opet svoj glas dajem mladim školarkama koje su kao prave profesionalke prezentirale kreacije svojih kolega.

Text by Tomislav Vlahović

Posted by on Jan 17 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Tomislav. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA