Home » Fashion report, Inspiracija » Oh, that wedding day…

Oh, that wedding day…

Tu noć kad si se udavala, nitko ne zna zašto si plakalaHm, poznata su mi vjenčanja na raznim neobičnim lokacijama ali još nisam čula za noćno vjenčanje! Ali za suze, noć uoči vjenčanja nažalost…

Dan vjenčanja za neke je poseban dan, sveti dan, za druge dan užasa jer gube zauvijek svoju slobodu. Kako god, taj dan se slavi a za njega se izdvajaju najveće svote kako bi ostao u što boljem sjećanju. Žene često sanjare o svojoj vjenčanici i nekoliko godina unaprijed a vrlo lako uoči dana vjenčanja izdvoje i basnoslovne svote za vjenčanicu, cipele, frizuru i pribor.

Za taj dan zaboravlja se štednja a prelijepe kreacije biraju se i rezerviraju i godinu dana unaprijed. Nerijetko se posjećuju i modne revije na kojima se upoznaju najnoviji trendovi vjenčanica, modnih dodataka i frizura.
Čemu ovo sve, možda se pitate, kad sve može biti odrađeno i zabilježeno puno jednostavnije, mirnije i skromnije?! I ja sam si postavljala često to pitanje no odgovor je vrlo jednostavan – većina  žena potajno sanja da barem jednom u životu, upravo na taj dan bude poput princeze ili u najmanju ruku, poput lutke iz izloga.

Eto, iz upravo ovih razloga, u  Osijeku je danas započeo još jedan Sajam vjenčanja, kojemu sam naravno i ja prisustvovala, iako s kašnjenjem u dolasku barem pola sata.
No zato sam barem stigla na reviju koja me jedino i najviše zanimala a to je ona osječke modne dizajnerice Yuniku. Nekako mi je Yuniku posebno draga, jer hrabro eksperimentira s modelima, nerijetko predlažući vrlo ekstravagantne kreacije upravo za ovaj svečani dan. Danas više nije neobično da mladenka odabere crvenu ili crnu vjenčanicu, posebno ako ne ulazi u crkvu pa su haljine Yuniku itekako za preporuku kao modni izbor za taj svečani dan.

Na prvi dan sajma  bilježim i sjajan nastup modnog salona La Sposa iz Osijeka, koji je publici ponudio vrlo lijepe, raskošne  modele izrađene u svili, bogate volanima i koliko mogu primijetiti vrlo kvalitetnu izradu svakog modela. No nažalost moram spomenuti da nije ponudio ništa već ne viđeno na pistama; iako su modeli doista krasni i vrlo precizno izrađeni, ne brojim više koliko puta sam slično vidjela na Lineinim revijama a posebno onima modnog velikana Valentina.

Najugodnije su me iznenadili učenici osječke Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti, koji već sad, iako još nisu ni blizu diplomi modnih dizajnera, mogu ravnopravno stati uz bok nekih modnih imena u Hrvatskoj.
Bilježim stoga u notes, veliki trud, precizna izrada a maštovitost…nema joj premca.

Text by N. S. G.

Posted by on Jan 14 . Filed under Fashion report, Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA