Home » Inspiracija, Savjeti » The best of vintage, from second hand shop

The best of vintage, from second hand shop

Niste od onih koji vole nositi već nošenu odjeću; nikad ne kupujete na buvljacima ili u second hand shopovima?!
Mrsko vam je čak posuditi neki odjevni predmet od prijateljice a o posudbi obuće ni ne razmišljate.

No priznajte, sigurno vas nije jednom zaintrigirao tekst o slavnim osobama koje  redovno obilaze spomenute destinacije, u potrazi za nekim vintage predmetom, iako imaju dovoljno novca za nabavku skupih i eksluzivnih stvari iz aktualnih kolekcija provikanih dizajnerskih imena. Sigurno ste se ne jednom pitali, što ih  vuče u vintage shop.

U čemu je, dakle stvar? Zašto su second hand shopovi i vintage odjeća toliko popularni u inozemstvu i među slavnima?!

Predmet koji se našao na vješalici second hand trgovine uopće ne mora biti nošen; moguće je da je onamo dospio kao višak u ormaru vlasnice koja ga je možda dobila na poklon i nikad obukla jer joj nije pristajao ili nikad nije znala uz što će ga nositi, pa je u ormaru stajao godinama. Druga je mogućnost da predmet jest nošen ali možda svega jednom, dvaput, jer je njegova bivša vlasnica dovoljno imućna da ga vrlo brzo zamijeni novim, još atraktivnijim pa kako joj ne bi smetao odlučila ga se riješiti putem ovakvog tipa trgovine.

Naposljetku, treća mogućnost je da je predmet nošen i to više  puta ali toliko dobro očuvan da se na njemu, radi njegove kvalitete uopće ne može primijetiti broj nošenja i opet, dodijao je vlasnici koja ga se ovim putem napokon  odlučila riješiti.

Vintage komade, od odjeće i obuće pa sve do modnih dodataka, biraju osobe koje su jaki individualci, vrlo kreativne i maštovite te ih kombiniraju uz basic komade. Kako ovaj stil obožavaju, nerijetko ih među sobom i mijenjaju, posuđuju.

Ako sam vas dovoljno zainteresirala za second hand i ovu vrstu shoppinga, koja vam također može uštediti dosta novaca, obratite pažnju na slijedeće:

Key – Pieces: ono što se uvijek isplati gledati i isprobati, kad kupujete vintage, jer je često u modi i vrlo je zanimljiv stylish dodatak. Key pieces oplemenjuju vaš look a čine ih: kroko torba, svilene marame, Pucci haljine, remenje u stilu 70-ih, sunčane naočale oblika leptira, šal od nerca, biker jakne i Chanel jakne.


Kroko torba
, poput krzna, često je predmet mnogih rasprava. Prava kroko torba nikad ne izlazi iz mode; potpuno novu i još k tome s potpisom često ćete platiti ” suhim zlatom” a u second hand shopu naći ćete divnih primjeraka po pet puta nižoj cijeni.

Ono što je najbolje kod ovakvih komada – s godinama izgledaju sve bolje.

Svilene marame; kao kod Puccijevih haljina, ovdje vrijedi pravilo, starinski uzorci i što šarenije, to bolje!

Pucci haljine, atraktivnih  grafičkih printeva vjerojatno nikad neće izaći iz mode. U ormaru je, ako volite vintage i stil 60 -ih i 70-ih, poželjna barem jedna.

Remen u stilu 70-ih, špagasti  ili pleteni, uz dodatak zlatne kopče s kukicom gotovo nitko više ne proizvodi. Možete ga naći u second hand shopu.

Naočale, oblika leptira, može imati svatko u najnovijoj izvedbi nekog dizajnera inspiriranog retrom, ako slijedi trendove, no ne i vaše naočale, iz second hand shopa, unikatne.

Šalovi i stole  od nerca
više su nego poželjni, no kupovinom novog šala iz pravog krzna otvarate niz etičkih pitanja. Kupovinom već nošenog, kažu, savjest peče manje što nosite pravo krzno a istovremeno dobivate toplinu i stylish dodatak.

Biker jakne, čak i da niste rokerica u duši, poželjne su već nekoliko sezona unazad u vašoj garderobi. Najbolje su kad imaju  patinu, kad je vidljivo da su puno puta prije nošene a pored toga, gotovo su nepoderive.

Chanel jakne, trebamo li nešto dodati? Ima li neka žena da ih  u svom ormaru ne želi?!

Text by N. S. G.

Posted by on Jan 13 . Filed under Inspiracija, Savjeti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA