Home » Inspiracija » New scarves: aquarelle, graphic, silk-blend…

New scarves: aquarelle, graphic, silk-blend…

Kao da je bilo jučer a gle, prošlo je već 12 godina. Sjećam se svog devetog semestra i diplomskog rada, vezanog uz slikanje na svili. Koje sretno razdoblje! U labosu bojadisaone čak sam u tom periodu primijetila sunce na prozoru a nisam mogla skriti ni osmijeh pri pomisli kako je sve i jedan ispit iza mene.

Uspjela sam tog divnog dana, na obrani diplomskog, ostati bez mape prepune rukom oslikanih šalova i marama, s  akvarel motivima uz malu intervenciju grafike.
Mapa  se komisiji toliko dopala da su kao po dogovoru krenule slagati outfite, nadahnute mojim radovima, jedva čekajući da ih pokažu novim generacijama.

Dotakla su me lijepa  sjećanja na studentske dane, dok sam na webu otkrivala  nove kolekcije šalova za proljeće i ljeto 2011, koji neodoljivo podsjećaju na moj diplomski rad; s jednom razlikom, ovi  radovi na fotografijama su industrijski, printani i s potpisom najpoznatijih svjetskih dizajnerskih imena.

Već dugo nisam primila kist u ruke, okviri za svilu su sigurno jako prašnjavi.

Sad je pravo vrijeme da posjetim onaj atelier u rodnom domu, pustim omiljenu glazbu i do kraja oživim uspomene.

Alexander McQueen Printed silk scarf,   Marc by Marc Jacobs Alta printed modal-weave scarf , Burberry Checked jersey scarf

Marc by Marc Jacobs Cashmere and silk-blend scarf, Balmain Printed cotton scarf

Alexander McQueen Printed silk scarf, Gucci Printed cotton and silk-blend scarf, Mulberry Tiger-print modal scarf

Text by  N. S. G.

Posted by on Jan 13 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA