Home » Inspiracija, Kolumne » Sweet Like Candy

Sweet Like Candy

Prošla zima bila je ledena, okrutna i nemilosrdna sa svojim mećavama i sklizavicama, a najavljuju da ni ova neće biti ništa nježnija.
Ako se sjećate, bilo je vrlo nezgodno hodati po onom ledu i bljuzgi, bilo u ravnim čizmama, bilo u petama. Znam da sam ludila jer su mi stopala stalno bila mokra i hladna, a prsti su me boljeli iako ih nisam osjetila. Uh, bilo je to grozno vrijeme! Iako sam znala da nisam jedina koja čezne za ljetom, okrenuvši se malo oko sebe, bilo mi je jasno da su se moje pametne Osječanke snašle i pobrinule za svoje nogice.

Bijelim ulicama moga grada zavladale su gumene čizme!!

Svaki dan sretala sam djevojčice, mlade žene, ali i gospođe u najboljim godinama kako sigurno koračaju u svojim gumenim čizmicama po dubljem snijegu, sleđenom betonu i bljuzgi; fascinirala me raznolikost boja i modela tih malih gumenjaka! Školarke su odskakale od ostalih na ulici svojim šarenim modelima čizmica, s printevima  raznih bombona, leptira, mašnica…

Bilo je pravo osvježenje vidjeti nešto tako živahno u tim dječjim  kombinacijama – kako je klincima dopuštena većina stvari što nije dozvoljena u svijetu odraslih, tako je i s odjećom! Šarenilo i inače nespojive boje izgledaju preslatko na petogodišnjakinji, ali ne i na djevojci od dvadeset i pet godina! No i velike cure su se snašle; gumene čizme s raznim printevima od zebre i leopard uzorka  do pop art motiva (Marilyn Monroe, Elvis Presley i sl.) kao  i s pepita uzorkom razbile su  monotoniju zime!

Naravno, ima tu i jednostavnih modela za žene koje ne žele ostaviti prejak dojam, koje teže klasici ali hodajući u svojoj obući žele ostati  suhih stopala – tako su  jednobojne sive, smeđe, crne ili bež gumene čizme najčešće  viđene na gospođama koje prate modu, ali s ‘dress it down’ imperativom.

One dame malo dubljeg džepa odvažile su se i pucale nešto više; naime, i Marc Jacobs je prepoznao ovu pomamu za gumenim čizmama te je izbacio vlastitu liniju – high class rubber boots!

Predivne bež i crne čizme, podstavljene krznom iznutra; ne samo lijepe već i udobne, te tople!

A tek ove prekrasne crne, uzorka krokodilske kože… Mmmmmmm!! Ma idu uz gotovo sve – na traperice užeg modela, leggings ili guste čarape! Izvrsne su  na vunene tunike ili haljinice jer daju tako jedan zabavan i zanimljiv štih, a idealne su za cjelodnevne poslove i gradske obaveze!

I dalje više preferiram kožu od gume, ali ovako podstavljene gumene ljepotice ipak su toplije od kožnih maratonki, a ne zaostaju ni u estetskom pogledu. Jedino im nedostaje peta, ali to bi bilo pretjerivanje.

Zimus sam kupila jedne u Borovu, a sada odlazim u Pirandello, gdje sam našla preslatke modele koji čekaju samo mene. Iako se nadam da meteorolozi ovaj put ipak nisu u pravu (ne bi im bio prvi put da griješe!) i da zima ipak neće biti toliko nemilosrdno hladna, treba igrati na sigurno.

Znate kako kažu: Expect the best, but prepare for the worst! And look fabulous in rubber boots!

Text by Dunja Vidak


Posted by on Jan 3 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA