Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Mariann » New Year’s Eve Look

New Year’s Eve Look

– Bloody hell! It’s that time again.

Navući ću zastore, pogasiti svjetla… Je li to ide priprema za spavanje?

– Jesi ti pri zdravoj pameti? Pa danas se slavi! A ti bi samo pustila da se večer otkotrlja nizbrdo, pa što bude, jel’ ?

– Ma daj, pusti me. Nije mi do slavljenja. Svake godine ista stvar. Dodatan teret svakodnevice je upravo ono što danas predstavlja. Kao da ti svaljuje na leđa: što ćeš, kamo ćeš, kakva ćeš i s kime ćeš.

Pri tome je gdje možda i najvažnija komponenta.

– Gdje? Ne moraš to ni pitati. Ostat ću doma. To je najlakše. Najsigurniji način da se neću razočarati. Već u startu znati ću da baš i neće biti bolje, što se tiče raspoloženja. Samo da se to ne odnosi na cijelu sljedeću godinu.

– Pa onda se potrudi da ona ne ispadne poput najgore noćne more!

– Sva sreća da baš i nemam neka loša iskustva sa snovima.

– Daj, molim te, okani se već te inertnosti i počni se spremati! Vodim te u restoran.

– U restoran? A kad si to isplanirao? Nemoj mi reći da si to imao na umu još puno prije danas?

– Nisam. Sinulo mi je sad tek tako. I baš sam nekako zagrijan za tu ideju. Nemoj me sada molim te razuvjeriti od toga! Baš mi se ide.

– Ide ti se !? A kad smo inače odlazili u restorane? Ne mogu reći da sam bila bar 5 puta ove godine. Uostalom, znam ja takve poput tebe. Ako ikad izađemo zajedno na neko duže vrijeme, ti stalno razmišljaš o određenom iznosu do kojeg možemo trošiti.

S tobom nema slobode i neusiljene uživancije!

– Draga, možda imaš pravo, ali to je bilo tokom godine. Trebalo se štedjeti. Nikad ne znaš za što će još trebati izdati novac do kraja godine.

Baš sam računao. U 12 mjesec….i….sm…

– Nemoj mi govoriti o štednji. Pun mi je kufer te riječi. Postao si dosadni papagaj, zlokobna vrana čak. Ježim se uopće izaći s tobom. Kao da izlazim s novčanikom na lancima. A ključ… Ključ se nalazi negdje kuda ni mile, blage riječi ne mogu doprijeti.

Sav se zatvoriš na spomen nečega što je izvan tvojih kalkulacija.

– Draga, stani malo. Što si sva u bijesu?

– Znam ja, tako je to bilo uvijek.

– Dobro, ako si krenula već tako negativno, sad ću te malo vratiti u pozitivu. Pa da vidimo  hoćeš li onda htjeti u restoran!

( Muž vidno s osjećajem nadmoći, napravi malu pauzu. Okrene se od žene i priđe komodi, sagne se pred ladicom rješenja za ovaj slučaj neobično tvrdog oraha.

Izvadi kutijicu, jednostavnu, četverokutastu od krep papira i dostavi je ženi )

Ostatak priče je baš poput te kutije , ali bez poklopca, jasne unutrašnjosti s predmetom koji lako briše sve što je bilo i daje nadu za bolje.

Pitanje je samo gdje i na koji način.

Na koji način prepustiti ću po meni vrlo zanimljivom i jedinstvenom ukusu modne dizajnerice Adrijane Subotić Pjajčik poznatije pod imenom Etna Maar koju sam posjetila još u studenom ove godine.

Njene kreacije su nosive za razne prigode, neobičnog su izgleda, bez obzira na običnost crne boje. Ono što ih čini drugačijima je dodatak jedne subjektivne vizije i ideje koja se ne može naći kod kreacija načinjenih za masovnu proizvodnju.

Zato preporučujem jednu od crnih haljina iz kolekcije inspirirane, nećete vjerovati, nepogrešivim stilom ukrajinske premijerke Julie Timošenko.

Naizgled možda ne prolazi za najluđu novogodišnju noć, ali trebate napraviti izbor- hoćete li ludost ili eleganciju koja nije podložna propisanim pravilima kojima smo obasipani po svuda na modnim sajtovima?

Ako pak niste raspoloženi za favorizaciju domaćih modnih snaga, onda izaberite jednu od uvijek aktualnih LBD – malih crnih haljina- raznih modnih kuća.

Moj osobni favorit je u gotovo svim slučajevima YSL, a također kompaktna kolekcija crnih haljinica je ona Miu Miu ili Prade.

Da biste kupili bilo koju od njih trebate se samo zaputiti u Maria concept store u Zagreb ili Dubrovnik.

Uz haljinu dovoljno je još obuti i cipele koje odudaraju od crnog, da ne ispadnete previše sumorni. I…. morat ćemo se maknuti YSL-a ili Miu Miu, da ne budete jednoglasne glasnogovornice jedne modne kuće. To bi značilo da se ne znate igrati sa ostalim zvučnim modnim imenima ili se držite samo najklasičnijih i najsigurnijih modela.


ove su Maniac štikle za look koji je neočekivano drzak zbog spoja obične crne boje haljine i kompletno nepozvanog narančastog,

boje kože ( nude ).

Jimmy Choo sandala,

Kožnatih tirkizno-sivih Balenciaga sandala

a ako niste toliko drski, onda sofisticirano skromno uz crno-bijelu cipelicu a la balerinku s petom.

Eto, sada ste spremni da spremniji ne možete biti.

Text by Mariann

Posted by on Dec 31 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA