Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Mariann » Fancy diaries

Fancy diaries

Naša kolumnistica Mariann zna što je od knjiga s modnom tematikom ove zime u modi, koje  štivo je IN! Kako? Bila je na promociji jedne od njih!

Dogodilo se i to.

Osim što je izdavačka kuća Profil velikodušno omogućila da se ona pojavi ukoričena u meki uvez sa svojim kolumnama koje je revno objavljivala u Jutarnjem Listu, odlučila se i na još jedan, mada kreativno manje vrijedan projekt zajedno sa prijateljem dizajnerom Robertom Severom.

Kao što je to uvijek bez iznimke i slučaj, na predstavljanju svoje knjige a la dnevnika pojavila se u njegovoj majici, a jedan hrvatski  modni portal još spominje dizajnerska imena Givenchy u vidu čizmica od brušene kože, grilonke od krzna i vrlo smionih „vrućih” hlačica boje senfa.

Vizualni dojam koji je na mene ostavila bio je zadovoljavajući, no meni su te hot panties bile neprimjerene za spisateljicu a.k.a ( also known as ) glumicu Jelenu Veljaču. Neću dodavati još prezime Volarić, jer je ona svojim radom stekla dovoljno čvrstu društvenu poziciju pa joj možda neki ugledniji muž i nije potreban da bi je uzdignuo na neko više statusno postolje.

Najdražesnija mi je bila njena frizura, osvježavajuća i prpošna, možda čak i s naznakom imidža kojeg latentno pokušava imitirati, tzv. schoolgirl look-a.

Priznajem, ne držim da je uspješna glumica, a pogotovo sada kada nema neki značajniji glumački angažman, razumljivo je da se trebala primiti svoje moguće, dugotrajnije perspektive kao spisateljice.

Ona je poput Milane Vuković Runjić koja trenutno vodi talk-show ozbiljnog formata Peti dan na HRT-u petkom, svoj status u medijima zaradila najviše pišući redovite kolumne za Jutarnji List ( Milana je to radila za Cosmopolitan ). Kolumne su joj kako tako dobro uspijevale, čak se prometnula kao kolumnistica u Storybooku koji izlazi tromjesečno, tako da se ne mora toliko napregnuti oko tog angažmana, a preostatak vremena je utrošila udruživanjem s Robertom Severom koji je inače trebao u začetku njene kolumne popratiti s ilustracijama. Te su ilustracije ipak bile sačuvane za ovaj kasniji projekt, u kojem je Jelena iskoristila neke svoje materijale napisane u stilu dnevnika jedne imaginarne tinejdžerke koja se sprema na veliki korak u studentskom životu- dovršiti školovanje s diplomom u ruci.

Dnevnik me izričito asocirao na rad vrlo poznate stručnjakinje za modu koja je bila eksploatirana za američki top model „Fashion Runway”. Njeno ime je Nina Garcia, a to ime biste trebali upamtiti, pogotovo oni koji se aktivno bave modom.

Ona je svoje znanje stečeno radom kao fashion direktor u američkom Marie Claire-u, u kojem je blisko surađivala s eminentnim fashion mogulima, dala ukoričiti u malenu knjižicu nazvanu „malenom crnom knjigom stila”.

Nakon iste uslijedilo je još nekoliko knjiga iste tematike. U jednoj od njih izlistala je 100 esencijalnih odjevnih predmeta koje jedna modno osviještena žena MORA imati.

Treba se još napomenuti da je Nina bila izvršna direktorica modne kuće Marc Jacobs početkom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Knjiga Jelene i ona Nine tako su slične da bi prva mogla biti nazvana svojevrsnom kopijom druge ili je samo Jelena izdala svoju, imajući na umu da slična njoj postoji već vani, čak prevedena na hrvatski jezik od strane Algoritma.

Kako god, treba ipak pohvalti njen trud u vremenu kada se ima sve manje inspiracija, a pogotovo novčanih mogućnosti da se istupi i unovči talenat.

Dnevnik jedne cure” proizvod je edicije Jutarnjeg Lista, a može se kupiti po prodajnoj cijeni od SAMO 39,90 kuna, što je veliki pad u novčanoj vrijednosti Jeleninih do sada izdanih knjiga ( po mojem znanju možda samo jedne jedine u Profilovoj biblioteci memoara i kolumna koja je imala cijenu od 79 kuna, a na linku možete pročitati isječak iz knjige i suditi o njenoj talentiranosti: http://www.profil.hr

Text by Mariann

Posted by on Dec 28 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA